Nyhet

Dream Theater slipper nytt album - Portnoy tilbake etter 15 år

Dream Theater har annonsert deres nye album Parasomnia, som vil være deres første med originaltrommeslager Mike Portnoy siden 2009. Albumet slippes i februar 2025 og bandet feirer allerede med en ny singel.

Dream Theater feiret nyhetene ved å gi ut singelen Night Terror på torsdag, sammen med en musikkvideo. Det nesten ti minutter lange sporet viser frem Mike Portnoys tekniske tromming.

 I en pressemelding beskriver bandet Parasomnia som begynnelsen på et nytt kapittel, både musikalsk og personlig.


"Dette albumet representerer ikke bare vår utvikling som musikere, men også reisen vi har tatt sammen de siste fire tiårene," skriver de.

Albumet blir det første med Portnoy på trommer siden han forlot bandet i 2010. Etter avgangen spilte han med en rekke andre grupper, inkludert Avenged Sevenfold, Sons Of Apollo og The Winery Dogs.

Portnoys retur til Dream Theater ble kunngjort i oktober 2023, og erstattet Mike Mangini, som spilte med bandet de siste 13 årene. I en uttalelse på bandets nettside uttrykte Mangini sin forståelse for avgjørelsen og takket fansen for deres støtte under hans tid i bandet.


For å feire albumutgivelsen og bandets 40-årsjubileum, legger Dream Theater ut på en turné til høsten, hvor de igjen skal spille med Portnoy. Turneen starter 20. oktober i London og fortsetter rundt i Europa.

LES OGSÅ: Sum 41-sangeren anklager tidligere manager for overgrep

ANNONCE