Nyhet

Bruce Springsteen om Trump: «Noen mennesker er bare gale»

Bruce Springsteen reflekterer over Donald Trumps velgerstøtte, og sier at noen stemmer på ham av økonomiske årsaker, mens andre gjør det som en proteststemme mot et system som har feilet.

Bruce Springsteen, den 75 år gamle rockelegenden, sier i et intervju med The Times at han valgte musikk fordi han ikke var god på noe annet.

Jeg hadde gjort litt fysisk arbeid og visste at jeg heller ville bli musiker, enten det var på Madison Square Garden eller en liten klubb en fredagskveld, sier Springsteen.

Han beskriver seg selv som å ha «aldri vært verdslig», men har likevel engasjert seg i politikk og støttet demokratene de siste årene, blant annet med å ha Michelle Obama på scenen med tamburinen.


Springsteen tror Donald Trump ikke vil vinne igjen, men sier hans popularitet kan knyttes til følelsen av meningsløshet som har spredt seg i landlige områder der fabrikker har stengt – et tema Springsteen ofte tar opp i sangene sine.

Noen ser på Trump som en proteststemme fordi systemet ikke tok vare på dem som det skulle. Noen stemmer på ham bare for sin egen lommebok og lavere skatt. Andre er rett og slett gale.

Tidligere i oktober ga Springsteen ut en video på sosiale medier som viser hans støtte til den demokratiske presidentkandidaten Kamala Harris. Han er en av flere kjente artister som har gjort det samme – inkludert Taylor Swift, Billie Eilish, Cardi B, Bon Iver og Stevie Wonder.


LES OGSÅ: Bruce Springsteen avviser pensjoneringsrykter: «Stopper ikke»

ANNONCE