Nyhet

OSCARS 2024: Super-søsken stakk av med Oscar for "What Was I Made for?"

Helgens Oscar-utdeling var preget av all oppbluss rundt Barbie-filmen. Slash var også innom en tur.

Natt til mandag norsk tid ble Oscar-utdelingen – eller Oscar – delt ut på den tradisjonsrike prisutdelingen, som også i år fant sted i Dolby Theatre i Hollywood, Los Angeles.

Og mens Oppenheimer var kveldens store vinner med totalt syv Oscar-priser, var det en låt fra den konkurrerende storfavoritten – Greta Gerwigs Barbie – som stakk av med prisen for beste originallåt. Den gikk til «What Was I Made for?», som er en låt skrevet sammen av Billie Eilish (22 år) og broren/produsenten Finneas O'Connel (26 år). Dette gjør Eilish til den yngste personen noensinne til å vinne svar for beste sang to ganger. Forrige gang hun vant prisen var i 2022, med "No Time To Die" til James Bond- Filmen. Også da vant hun med broren, som teknisk sett gjør han til den nest yngste personen til å vinne tilsvarende to Oscarer for beste originallåt. 

Med på oppløpet var også «I'm Just Ken» fra samme film. Den vant altså ikke – men kunne oppleves live på Oscar-festen, der Ken – i dekke av skuespiller Ryan Gosling – ble assistert på scenen av ingen ringere enn Slash fra Guns 'n Roses.


Blant de andre nominerte for beste originale sang var "Wahzhazhe (A Song for My People)" fra Martin Scorseses Killers of the Flower Moon.

Den kanadiske gitaristen Robbie Robertson står bak lydsporet til Scorseses storfilm. Robertson huskes for sitt arbeid med The Band og Bob Dylan, og sto bak flere Scorsese-lydspor gjennom karrieren. Han døde i en alder av 80 i august 2023.

ANNONCE