Nyhet

Max Martin setter ny rekord - passerer John Lennon

Ariana Grande entrer nummer én på den amerikanske listen med sin siste sang We Can't Be Friends. Dette markerer den svenske låtskriveren Max Martins 27. amerikanske toppsingel, og overgår antallet toppplasseringer oppnådd av John Lennon.

Max Martin er nå den nest høyest rangerte låtskriveren når det kommer til antall sanger som har nådd nummer én på den prestisjetunge amerikanske listen. Paul McCartney er den eneste personen som har overgått ham med 32 sanger som har toppet listen, enten med The Beatles eller som soloartist. John Lennon har også gjort et stort avtrykk med 26 listetoppere, skriver Musikindustrin.

Det er nå 25 år siden Max Martin først toppet listen i USA, da Britney Spears' "Hit Me Baby One More" Time klatret til nummer én.

En annen svensk låtskriver, Ilya Salmanzadeh, har også markert seg på den internasjonale scenen med sin siste suksesslåt med Ariana Grande. Dette er hans tredje sang som nådde nummer én i USA. Sammen har de også jobbet med Grandes siste album, som dominerer albumlisten i USA.


ANNONCE