Nyhet

Her er Kevin Parkers tre største inspirasjonskilder

Vi fikk Tame Impala-frontmannen i tale tidligere denne måneden.

Da Tame Impala var innom København tidligere denne måneden satte GAFFA Danmarks Anine Fuglesang seg ned med frontmann Kevin Parker for å gjøre et lengre intervju som kan leses her. Blant spørsmålene hun ønsket svar på var hvilke artister som var hans største inspirasjonskilder + hvilke tre psykedeliske musikere eller band han også er inspirert av.

Svarene vil kanskje overraske deg, og under kan du lese Kevin Parkers begrunnelse for de forskjellige artistene.

Sjekk også ut intervjuet vi i GAFFA Norge gjorde med Parker i forbindelse med overrekkelsen av GAFFA-Prisen 2015 (for årets utenlandske band) og den seks stjerners anmeldelsen av konserten på Sentrum Scene i Oslo tidligere denne måneden.


Hvem er dine tre største musikalske inspirasjonskilder og hvorfor?

Serge Gainsbourg

Han er fullstendig ren i sin kunst og integritet og i sin evne til å utvikle seg. Men samtidig har han sin egen personlighet prentet inn i musikken.

Max Martin


Han er et geni når det kommer til å skrive poplåter.

Dr. Dre


Hmm, hvem skal jeg ellers velge? Jeg vil gjerne finne en stor produsent. Kanskje Dr. Dre. Jeg vil ikke si at han er en livslang inspirasjon for meg. Men han er en stor produsent, og han fortsetter å lage fantastiske rytmer.

Nevn tre psykedeliske musikere eller band du er inspirert av.


The Doors


Dem har jeg alltid elsket. Det har alltid lykkes The Doors å få meg til å føle meg høy, selv om jeg ikke har tatt drugs.

The Flaming Lips


De får meg alltid til å føle at jeg har tatt drugs, selv om jeg ikke har det. Æsj, jeg fornemmer et mønster her. Men det er da en god måte å tenke sånn, eller?


Neu!

De tyske krautrock-musikere lager noe som på en og samme tid er fullstendig hypnotisk og organisk musikk. Fantastisk transcendental musikk. Og ja; jeg føler meg høy når jeg lytter til dem.


ANNONCE