Nyhet

MÅNEDENS ANBEFALING GAFFA NORDEN - FEBRUAR 2024

GAFFA DK, SE og NO velger månedlig ut hver sin "månedens anbefaling", så et skandinavisk publikum får muligheten til å oppdage spennende skandinavisk musikk på tvers av landegrenser. Etter redaksjonelle forsinkelser kommer omsider månedens anbefaling for Februar 2024!

GAFFA NO: DAMAN SHUREK

Foto: Morra di
Foto: Morra di

Daman Shurek spiller rockemusikk uten å helt tenke seg om hva de holder på med. Det låter litt som en innrøkt sofa fra 90-tallet som har blitt brent opp og pissa på, og forsøkt restaurert uten hell. Litt sjarm, litt ekkelt og tvers gjennom deilig. Bandet slapp debutskiva si Sunshine 23/2 på Fücking North Pole Records. Samme kveld spilte de en konsert på Kafé Hærverk i Oslo, som ødela GAFFAs anmelder mentalt og fysisk


«En konsertopplevelse vanskelig å glemme; på godt og vondt. Har du innestengt aggresjon, men vil unngå en middels lang fengselsdom? Dra på Daman Shurek konsert!» - Studvest, Vill Vill Vest 2022

«Bandet haler oss igjennom en sonisk prøvelse som jeg mistenker føles ut som en god og en bad trip som kolliderer.» - Råkkfolk, 2020


GAFFA SE: BOY WITH APPLE 

Foto: Christian Valenzuela Barrondo
Foto: Christian Valenzuela Barrondo

Drømmepopbandet Boy With Apple startet i 2019 og ga ut sine første låter i 2020. Siden den gang har de vært i studio, på veien og, hvis du er heldig, i ørene dine.


Musikken er rik og romslig, vokalen er lys og skjør mens tekstene berører hjerte, hjerne og sjel. Debut-EPen fra 2020 og de tre singlene fra 2022 viser dybde når det kommer til lyd og høyde når det kommer til kvalitet. Sidensiden den gang har bandet spilt live i Wales, Danmark, Østerrike og i USA mens de har fullført debutalbumet i studioet.

Til tross for deres unge alder har de fire medlemmene Saga, Zara, Tim og Nils vært venner i lang, lang tid og båndet mellom medlemmene er en forutsetning for å skape musikk. Noen ganger tar de sjangerbrytende utflukter som vanligvis merkes i de små detaljene, men stort sett er det krystallklart hva slags musikk de vil lage: Drømmepop med snert. Debutalbumet Attachment slippes 15. mars! Sjekk ut gjengen nedenfor. 


GAFFA DK: RIGMOR

Det var poeten Michael Strunge (1958-1986) som la grunnlaget for den århusianske indiepopgruppen Rigmor, som kjente hverandres ansikter fra korridorene på musikkonservatoriet. Strunges strømmer av ungdomslyrikk limte bandmedlemmene sammen mer eller mindre tilfeldig, med magefølelser om talent og musikalsk intuisjon som også spilte inn.


Linjer fra Michael Strunges dikt ble inkludert i gruppens første tekster, men nå skriver Rigmor dem selv. Bandet ble dannet i 2018 og består av forsanger Sarah Wichmann, bassist Victor Sousa, gitarist Oliver Stewart og trommeslager Lasse Lykke. Gruppens debut-EP Rebel ble gitt ut i 2020, etterfulgt av deres første albumutgivelse Glade blinde børn i 2022, et album som GAFFA tildelte fem stjerner. Rigmor ga også ut en EP i 2023 fra deres opptreden på Roskildefestivalen året før, og nå er de aktuelle med sitt andre album Vælter vi mørket, som GAFFA igjen ga fem stjerner.

Sjekk ut sisteplata til gjengen nedenfor!


ANNONCE