Nyhet

Apple AirPods Pro kan hjelpe hørselshemmede

En kommende oppdatering til Apples headset kan assistere folk med nedsatt hørsel

Ett av de veldig populære headsettene til iPhone er Apples egne AirPods Pro, ikke minst på grunn av den meget tette integrasjonen headsettet har til Apples økosystem.

Som de fleste andre headsett på markedet, blir AirPods Pro løpende oppdatert via ny firmware, og ifølge t3.com er det nå en oppdatering på vei, som skulle være gode nyheter til alle som er hørselshemmede.

De kan nemlig fortelle at AirPods Pro, senere i år, skulle få funksjonen 'Hearing Aid mode', som det enda ikke er et norsk navn for, men 'Høreapparatmodus' er et godt forslag.


Ennå er det ikke rett mange detaljer om den nye funksjonen, men den skulle forskjellige fra de funksjonene headsettet allerede har, hvor lyd i samtaler allerede forsterkes.

Det som er virkelig interessant, er at den amerikanske helseorganisasjonen, FDA, tilbake i 2022 har laget retningslinjer som gjør det mulig å selge headsett som høreapparater uten resept, og det kan åpne for at headsett i større grad kan brukes som hjelpemidler for hørselshemmede.

Tilbake til AirPods Pro, så forlyder det at oppdateringen kommer som en del av iOS 18, som forventningsvis vil bli presentert om sommeren, og lansert om høsten.


LES OGSÅ: Tidal setter ned prisene

ANNONCE