Nyhet

Mannlige anmeldere blir kritisert for Swift-anmeldelser

I en kronikk i Aftonbladet kritiserer Irena Požar svenske mannlige anmeldere for ikke å ha tilstrekkelig kunnskap om Taylor Swift - og for å gi late og forutsigbare dommer.

"Alle mennene ga henne fire, akkurat som vi trodde. De kalte "All Too Well" for kveldens høydepunkt, akkurat som vi trodde," skriver Irena Požar i Aftonbladet.

DNs anmelder Po Tidholm mener at Požar er minst like forutsigbar når hun skriver den «obligatoriske» teksten om feil personer som anmelder verdensstjernen.

«Men jeg må også påpeke det åpenbare her: også musikkkritikk er kritikk», skriver Tidholm i DN.


GAFFA SE sendte Emma Thimgren som ga Taylor Swifts første opptreden i Stockholm en 6 av 6 rating:

"Den sprudlende atmosfæren velter ut i mai-natten når et salig publikum forlater arenaen. Nå er det største spørsmålet ikke lenger hvordan Taylor Swift skal bevise seg for verden, men hvordan hun skal klare å overgå seg selv når hun har blitt sin egen største. konkurrent - men med Swifts evne til konstant innovasjon er nok ikke det noe vi trenger å bekymre oss for.»

GAFFA NO sin anmelder, Birgitte Garberg Bjerke, tonet det noe ned med en 5 av 6 rating av konsert nummer to:


"Gjennom det utvalgte repertoaret viser hun at hun har en evne til å fornye seg selv, som jo kanskje er nøkkelen til at hun holder karrieren gående med stigende kurve. Spennende akkordprogresjoner er det få som har møtt opp for, men til gjengjeld fikk man til de grader det man kom for å se."

ANNONCE