Nyhet

John Barbata er død, 79 år gammel

Den amerikanske trommeslageren rakk å delta i en rekke sentrale verk på 70-tallet før en alvorlig trafikkulykke

En av de ikoniske trommeslagerne på 1970-tallet har gått bort i en alder av 79, melder Best Classic Bands. John Barbata markerte seg allerede på slutten av sekstitallet med bandet Turtles – som huskes for hiten «Happy Together».

Imidlertid fulgte hans mest minneverdige avtrykk på rockehistorien de kommende årene, og spilte med Crosby, Stills, Nash & Young, Jefferson Airplane og senere Jefferson Starship.

Barbata forlot Turtles i '69 for å bli med Crosby, Stills, Nash & Young, og kan høres på kvartettens klassiske livealbum 4 Way Street, i tillegg til å spille trommer på både Neil Youngs Time Fades Away og Graham Nashs Songs for Beginners.


I 1972 introduserte David Crosby Barbata for kolleger i Jefferson Airplane (senere Starship), som han spilte med – også på solo- og sideprosjekter med nøkkelfigurene Grace Slick og Paul Kantner – frem til 1978.

Han klarte å dukke opp på de fire første Jefferson Starship-albumene – Dragon Fly, Red Octopus, Spitfire and Earth – før en alvorlig bilulykke satte en stopper for hans profesjonelle karriere.

Barbata brakk både nakken, armen og kjeven i ulykken. Han fikk spille igjen, men storhetstiden som profesjonell musiker var over. Og nå har han gått bort i en alder av 79 år. Han døde 8. mai. Ære være hans minne.


LES OGSÅ: Lenny Kravitz innvier årets Champions League-finale

ANNONCE