Nyhet

Cher vinner søksmål mot Sonny Bonos enke

Avgjørelsen er nettopp tatt, melder flere amerikanske medier

Popduoen Sonny & Cher slo til på 60-tallet med låter som «I Got You Babe» og «The Beat Goes On», og de to musikerne ble også et par i perioden frem til skilsmissen i 1975.  De siste tre årene har Cher vært i strid med Sonny Bonos enke, Mary Bono, som var gift med Sonny Bono fra 1986 til 1998, da han døde i en skiulykke mens han var på ferie i Nevada.

Konflikten mellom Cher og Mary Bono dreier seg om opphavsretten til Sonny & Chers bakkatalog, hvor det i forbindelse med skilsmissen i 1975 ble bestemt at rettighetene og royaltybetalingene skulle deles 50/50 mellom Sonny Bono og Cher. Etter Sonny Bonos død i 1998, gikk hans andel av rettighetene til arvingene.

I 2016 brukte enken Mary Bono et smutthull i amerikansk lov som lar låtskrivere vinne tilbake rettigheter som tidligere ble avskrevet etter 35 år. Chers royaltybetalinger ble holdt tilbake i 2021, og hun saksøkte derfor Mary Bono, og hevdet at den delen av loven ikke kunne anvendes i forbindelse med avtalen som ble gjort mellom de to eks-partnerne i 1975.


Retten har nå vurdert at «en rett til å motta royalties ikke er det samme som en overdragelse av opphavsrett», og Cher kan nå se frem til å få tilsvarende nesten 4,5 millioner norske kroner inn på bankkontoen, som har vært frosset siden 2022. Det skriver The Guardian.

Cher og Sonny Bono fikk sønnen Chaz Salvatore Bono sammen i 1969, som i dag jobber som skuespiller.

Cher ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i år sammen med musikalske kolleger Ozzy Osbourne, Mary J. Blige, A Tribe Called Quest, Dave Matthews Band, Foreigner, Peter Frampton, Kool & the Gang, Jimmy Buffett, Mc5, Dionne Warwick og Big Mama Thornton.


Cher har ikke tidligere vært nominert, verken som soloartist eller som medlem av Sonny & Cher. Da nominasjonene ble annonsert, sa Cher til Kelly Clarkson da hun dukket opp på Clarksons talkshow at hun ikke var fornøyd med nominasjonen.

"Jeg ville ikke bli med nå selv om de ga meg en million dollar," sa hun. «Jeg vil aldri ombestemme meg. De kan bare gå og du-vet-hva selv».

Cher har tidligere kritisert organisasjonen bak Rock and Roll Hall of Fame for ikke å hylle Sonny Bono.


«Jeg har alt jeg noen gang kan ønske meg, så ting som det plager meg vanligvis ikke,» sa Cher til Vanity Fair i 2016. «Det plager meg litt mer fordi Sonny var en god låtskriver og vi startet noe."

"Det plager meg litt mer fordi Sonny var en god låtskriver og vi startet noe som ingen andre gjorde. (...). Vi var rare hippier før det var et navn på det da Beatles hadde søte små frisyrer og crew. heldresser... Vi påvirket en generasjon og jeg tenker: Hva mer vil du ha?" la hun til.

LES OGSÅ: Céline Dion forteller om sykdommen i ny dokumentar

ANNONCE