Nyhet

Snart slipper Cher ABBA-albumet sitt – medgir at låtene var vanskeligere å synge enn hun trodde

GAFFA.no - alt om musikk.

På sitt kommende ABBA-album tolker Cher blant annet Waterloo, The Winner Takes It All og Mamma Mia.

Singlene Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) og SOS ligger allerede ute og har over tre millioner visninger på YouTube, melder TT.

Også Fernando er med – låten som Cher bryter ut i å synge når hun i «Mamma Mia!»-film nummer to ankommer den greske tavernaen. Det var filminnsatsen som gjorde at hun bestemte seg for å synge inn den svenske gruppens 70-tallslåter på ny.


LES OGSÅ: Dette er Highasakites nye liveband.

— Jeg ble minnet på hvilke fantastiske og tidløse låter de skrev og begynte å tenke «hvorfor ikke gjøre et album med musikken deres», har Cher sagt i en presseuttalelse, der hun medgav:

— Låtene var vanskeligere å synge enn jeg trodde, men jeg er så glad for resultatet.


Albumet, kalt Dancing Queen, slippes 28. september. Som produsent valgte Cher Mark Taylor, som også sto for hennes storhit Believe fra 1998.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Hun var tidlig ute med å ta i bruk autotune, som i tiden etter tidvis ble kalt «Chereffekten». Nå kjører hun tungt på såkalt vocoder, ifølge The Atlantic, som kaller Chers nye platesatsing for «en strålende kyborgifisering av ABBA».

Dancing Queen er Chers 26. album, og hun følger opp med en egen «Here We Go Again»-turné i Australia og New Zealand i september og oktober. I desember ankommer musikalen basert på Chers eget liv, «The Cher Show», Broadway.

LES OGSÅ: Kanye West med avsløring på Twitter.


Samme måned får hun også overrakt den prestisjetunge æresprisen Kennedy Center Honors.

(©NTB)

ANNONCE