Nyhet

Bang & Olufsen gjenlanserer musikksystem fra 90-tallet

Beosystem 9000c er det andre produktet i Bang & Olufsens Recreated Classics-serie som gir nytt liv til klassiske systemer

Den danske lydspesialisten har en plan – de vil sikre lang levetid for sine produkter, og deres Recreated Classics-serie er ifølge produsenten, et uttrykk for akkurat den strategien.

Beosystem 9000c er en gjenlansering av et klassisk system fra 1990-tallet, og Bang & Olufsen forteller at det er en restaurert og retenkt versjon av Beosound 9000 CD-spilleren fra 90-tallet, kombinert med Bang & Olufsens Beolab 28-høyttalere fra 2021 for å gi systemet et moderne uttrykk for en kraftfull lytteopplevelse.

I en pressemelding forteller Bang & Olufsen at de er dedikerte til: ”å skape produkter som kan motstå tidens tann,” og at de: ”ønsker å vise at et brukt produkt kan være like attraktivt som et nytt produkt.”


Til dette formålet har Bang & Olufsen fremskaffet 200 eksemplarer av den originale Beosound 9000 CD-spilleren og sendt dem tilbake til bedriftens fabrikk i Struer, hvor de først ble skapt tilbake i 1996.

Her blir CD-spillerne nøye skilt ad, inspisert og restaurert av serviceteknikere, hvor flere opprinnelig jobbet på Beosound tilbake i 1990-tallet.

Beosound 9000 ble introdusert tilbake i 1996 som et musikksystem med en 6-disk CD-veksler med innebygd AM/FM-radio, og var opprinnelig designet av David Lewis.


Beosystem 9000c er selvfølgelig ikke et massemarkedsprodukt med om lag 200 enheter på markedet, og de som kommer på markedet, blir neppe billige. Men det er en spennende tankegang, og det blir interessant å se hva det neste produktet i serien blir.

LES OGSÅ: Ny lydavspiller lover det beste fra den digitale og analoge verdenen

ANNONCE