Nyhet

Verdensstjernens angrep på Daniel Ek: «Jævla idiot»

Den kanadiske musikkprodusenten Deadmau5 holder ikke tilbake når han kommenterer Spotify-sjef Daniel Eks uttalelse om at «innhold i utgangspunktet er gratis å lage».

I slutten av mai hevdet Daniel Ek – en av Spotifys grunnleggere – at det nå er billigere og enklere enn noen gang å produsere innhold takket være moderne teknologi. Han mente at "kostnadene ved å lage innhold er nær null".

Disse kommentarene vakte raskt kritikk i sosiale medier, med mange musikkelskere og musikere som kalte Ek «virkelighetsfjern».

Nå melder også den kanadiske produsenten og DJ Deadmau5 seg inn i debatten, melder NME. I et innlegg på Instagram svarer han Ek og sier at han tar feil.


"Kostnaden for å lage innhold var 25+ år av livet mitt, og mye av den inntekten går til bedriften din, din jævla idiot."

En følger uttrykte sinne på Spotify i kommentarene, og fikk Deadmau5 til å svare: "Jeg skjønner, jeg tenker på å fjerne katalogen min fra disse gribbene, nok er nok."

Etter Deadmau5s kommentarer, ba Daniel Ek om unnskyldning og forklarte at han ikke mente å bagatellisere utfordringene musikere står overfor. Han sa at han ønsket å utforske hvordan vi kan sikre at meningsfull kunst ikke går tapt i den konstante flyten av nytt innhold.


Spotifys konkurrent Tidal reagerte også og skrev: "Kom igjen Daniel. Kunst er uvurderlig og dens 'kostnad' er mye mer enn bare penger, det er hjerte og innsats."

Kritikken mot Ek kan også ha blitt påvirket av nye rapporter om Spotifys rekordfortjeneste på over 1 milliard euro, mens selskapet har sagt opp ansatte og hevet abonnementsprisene.

LES OGSÅ: Nytt Spotify-abonnement på vei

ANNONCE