Nyhet

Swift-effekten truer britisk rentekutt

Taylor Swifts utsolgte verdensturné har landet i Storbritannia. Nå varsler en investeringsbank at det økte prispresset som følger med kunstnerbesøket kan true en reduksjon i styringsrenten.

En analyse fra investeringsbanken TD Securities advarer nå om at det økte prispresset som følger med Taylor Swift kan true et planlagt kutt i den britiske styringsrenten senere i sommer, melder CNBC.

Swifts konserter i London i juni og august forventes å trekke hundretusenvis av fans, noe som fører til høyere hotellpriser, flere restaurantbesøk, reiser og økt forbruk – en såkalt Swift-effekt.

De fleste økonomer spår at Bank of England vil kutte styringsrenten i august fra dagens nivå på 5,25 prosent, det høyeste på 16 år.


Men TD Securities mener Swift-konsertene kan gi inflasjonen et merkbart løft.

«En økning i hotellprisene kan da bli betydelig, noe som midlertidig kan legge til så mye som 30 poeng til tjenesteinflasjonen», skriver bankens analytikere ifølge CNBC.

Hele den britiske turneen er beregnet til å tilføre økonomien 1 milliard pund, tilsvarende over 13 milliarder kroner, ifølge banken Barclays.


Forrige uke ble det rapportert om det svenske inflasjonstallet for mai, som var litt høyere enn ventet. Også der var det snakk om en Swift-effekt på inflasjonen, som bidro til å lukke døren for et rentekutt fra Riksbanken neste uke.

LES OGSÅ: Taylor Swift feirer konsert nummer 100 på turneen

ANNONCE