Nyhet

PREMIERE: Synne Sørgjerd og Yngvil skyr mannen med de gode intensjonene på "Brente Jenter"

Brente jenter" er et anthem til alle som trenger å ta tilbake kontrollen og styrken i seg selv. Yngvil og Synne deler noen like erfaringer med kjærligheten, - blant annet erfaringen med å løpe fra den. Sjekk ut musikkvideo nedenfor!

- Brent barn skyr ilden, men brent jente skyr mannen med de gode intensjonene. 

Singelen er en sommerlåt i fyr og flamme, som varmer musikalsk og tekstlig. Den handler om brente jenter som skyr unna ilden, fordi de har blitt brent før. Sammen setter de ord på følelsen av å kjenne på en gnist som oppstår, men som aldri rekker å utvikle seg til en flamme eller romanse. For både Yngvil og Synne har løpt ut døra lenge før det "tar fyr" følelsesmessig.  

Artistene har også utviklet et vennskap som speiles godt i deres første samarbeid. Dette til tross for en litt trøblete start:  


- Jeg har visst hvem Yngvil var en stund, og fulgt henne på Instagram, siden 2018ish. Hun var dessverre for kul til å følge tilbake før hun så at også jeg hadde fått platekontrakt, men da sendte hun melding og begynte å presse seg på. Typisk! Jeg har tilgitt henne nå (men glemmer aldri), forteller Synne.   

Som venner er det Synne som finner på sprell, som artister er det motsatt. De utfyller hverandre, og har mye til felles. Yngvil sier:   

- Vi er begge villige til å jobbe hardt for å få til det vi vil. Vi deler også en nysgjerrighet på verden og folk, som gjør at vi ofte havner på eventyr sammen. Det var på tide at alle mine (og Synne sine) traumatiske møter med gutter ble til en låt. Håper den kan funke litt som en unnskyldning til alle de fine gutta vi har løpt ifra! Jeg vil denne låta skal være en tanke på trikken til alle brente jenter: La oss tørre å leke med ilden igjen.   


Synne Sørgjerd forteller om hvilke følelser hun vil at folk skal kjenne på når de hører sangen:   

- Jeg håper låten kan gi den følelsen man får de første dagene i året man kan forlate leiligheten uten jakke, men så angrer man litt fordi det likevel var litt kaldt.   

Sommersingelen er spilt inn og produsert av Preben Sælid Andersen i Globus studio. Tekst og melodi er skrevet i samarbeid av Yngvil og Synne.


ANNONCE