Nyhet

Tenacious D: Kyle Gass trekker tilbake offentlig unnskyldning?

Vi har tidligere annonsert at Tenacious D ble satt på vent etter at Jack Black tok avstand fra bandkameraten Kyle Gass sin kontroversielle uttalelse om Donald Trump på scenen. Etter at Kyle da ba om unnskyldning på sosiale medier, har han nå valgt å fjerne denne offentlige unnskyldningen, uklart hvorfor.

Tenacious D består av skuespilleren og musikeren Jack Black og kompanjongen hans Kyle Gass.

Singelen "Tribute" ble utgitt på begynnelsen av 2000-tallet, og duoen fikk en større innvirkning med 2006-filmen Tenacious D In The Pick Of Destiny. Det siste året har gutta vært på turné.

Nå har bandmedlemmet Kyle Gass havnet i en storm etter en uttalelse fra scenen under den da pågående australske turneen. Da han ble overrakt en kake og spurt hva han ønsket seg, sa han: «Ikke bom på Trump neste gang». Han siktet til at den tidligere amerikanske presidenten nylig overlevde et attentat.


Etter dette ble spillejobben i Newcastle avlyst uten noen forklaring fra promotøren, mens fansen stod i kø utenfor arenaen. Tre planlagte datoer gjensto i Australia før turneen fortsatte til New Zealand, men da kunngjorde Jack Black at turneen ble avlyst og bandet ble lagt på is. De setter «alle fremtidige kreative planer» på pause.

"Jeg ville aldri tolerert hatefull retorikk eller oppmuntret til politisk vold i noen form," skrev han i en uttalelse på Instagram.

Kyle var også angrende og skrev deretter et innlegg der han sa at den improviserte linjen om Trump var svært upassende, farlig og en forferdelig feil. Han oppfordrer ikke til vold mot noen, og det som skjedde var en tragedie og han var utrolig lei seg for mangelen på dømmekraft.


"Jeg beklager dypt til de jeg har sviktet og angrer virkelig på all smerte jeg har forårsaket," avsluttet han uttalelsen med, ifølge Loudwire, som har et bilde av det nå fjernede innlegget.

Uttalelsen har blitt sirkulert i media og det har også blitt rapportert at Kyle ikke lenger er representert av agent Michael Greene hos Greene Talent.

Hvorfor Kyle slettet uttalelsen er noens gjetning, men han har siden også referert til kontroversen på en mer spøkefull måte.


LES OGSÅ- RHCP KLASSIKEREN: Sex, narkotika og funkrock

ANNONCE