Nyhet

Steve Albini får gate oppkalt etter seg

Avdøde Steve Albini får en gate oppkalt etter seg i Chicago.

2600-2700 blokken av West Belmont Avenue i Avondale vil offisielt bli kalt "Steve Albini Way," rapporterer Stereogum. På denne strekningen ligger hans legendariske innspillingsstudio Electrical Audio, som Steve Albini og medarbeidere hjalp til med å bygge ved å legge murstein under byggeprosessen.

Selv om Albini er født i Pasadena, California, og oppvokst i Missoula, Montana, har Albini vært dypt involvert i musikkscenen i Chicago helt siden han flyttet dit for å gå på Northwestern University. Han bodde i byen fra studieårene til han plutselig døde tidligere i år.

 


 


Produsenten, musikeren og kulturikonet døde av et hjerteslag den 7. mai i en alder av 61. Albini var frontfigur i flere hyllede rockeband, som Shellac og Big Black, og etablerte seg som en legendarisk studioprodusent, selv om han personlig foretrakk begrepet "ingeniør" fremfor "produsent".

Albini spilte in Nirvanas In Utero, Pixies Surfer Rosa, PJ Harveys Rid Of Me, og tonnevis andre klassiske album over flere tiår. Hans siste album med Shellac var To All Trains, som bandet forberedte seg til å slippe og dermed turnere med i slutten av mai.

LES OGSÅ: Pixies klare med to nye sanger - hør dem nå

 


ANNONCE