Nyhet

De olympiske leker: Fransk politi arresterer seks personer for å ha spredt nettrasisme mot sanger

Det går rykter om at fransk-maliske Aya Nakamura skal synge på den olympiske åpningsseremonien, noe som har skapt store protester fra den franske ytre høyresiden.

Seks personer ble arrestert av fransk politi tirsdag da de ble «identifisert i forbindelse med en etterforskning av oppfordring til hat på nettet», sa en ikke navngitt kilde i statens statsadvokatkontor til SCMP. Alle seks personene ble løslatt dagen etter, da myndighetene hadde undersøkt de beslaglagte gjenstandene.

De seks personene ble mistenkt for å ha spredt rasistiske uttalelser om den 29 år gamle fransk-malianeren Aya Nakamura, som er en av Frankrikes største artister akkurat nå med nesten 10 millioner månedlige lyttere på Spotify. Aya Nakamura ble møtt med massiv kritikk i vår, da Frankrikes president Emmanuel Macron foreslo at hun skulle synge på åpningsseremonien til de olympiske leker, som i år arrangeres i Paris. Presidentens forslag forårsaket store protester på den ekstreme høyrefløyen, som ikke trodde at hennes opptreden ville respektere det franske språket.

Den høytflygende politikeren Marion Marechal-Le Pen, som også er niese til toppolitiker og partileder i det høytflygende partiet Front National (nå kalt National Samling) Marine Le Pen, har dermed kommentert saken i et intervju med media NPR:


"Det franske folk ønsket ikke å bli representert foran øynene til hele verden av en sanger hvis stil er påvirket av "the hood" og Afrika. Det er en politisk strategi for Emmanuel Macron, som ønsker å vise verden at Frankrikes ansikt er flerkulturelt, og at vi ikke lenger er en nasjon med kristne røtter og europeisk kultur».

Den internasjonale antirasismeorganisasjonen LICRA anmeldte flere rasistiske nettmeldinger mot Aya Nakamura, og det er blant annet på bakgrunn av disse at politiet startet sin etterforskning.

Frankrike har nettopp vært til valg på søndag, da andre runde av det franske presidentvalget ble avholdt. Prognosemakere spådde Marine Le Pens høyreparti National Samling til å vinne valget, men venstrepartiene endte opp med å vinne flest seter, med venstreorienterte allianse The New People's Front som ble den største i den franske nasjonalforsamlingen. Det nye parlamentet møtes for første gang 18. juli, og den olympiske åpningsseremonien finner sted om kvelden 26. juli.


Hør Aya Nakamuras musikk selv nedenfor.

Eminem bekrefter utgivelsesdato for nytt album

ANNONCE