Nyhet

STORT MYSTERIE: Gjør Paramore et Taylor Swift-stunt?

Paramore skal etter planen åpne for Taylor Swift på den europeiske etappen av The Eras Tour. Det er indikasjoner på at gruppen også følger hennes karrierestrategi i kulissene

Det sendte sjokkbølger gjennom fanfellesskapet da den populære pop-punkgruppen Paramore plutselig slettet alt innhold på sosiale medier sent i 2023. I dag er det fortsatt ingen innlegg fra den amerikanske gruppen – bortsett fra på Facebook-siden deres, som er det eneste stedet du kan se gruppens gamle innlegg – imens nettsiden deres melder om 404-feil. Hadde gruppen gått i oppløsning? Det virket usannsynlig til å begynne med, ettersom Paramore etter planen skal være åpningsakten når Taylor Swifts historiske The Eras Tour treffer Europa senere i år med den første konserten 9. mai i Paris.

Nå går ryktene at Paramore kan være i ferd med å spille inn bakkatalogen deres på nytt etter at en gammel kontrakt med plateselskapet deres har gått ut etter 20 år – altså en ekte Taylor Swift-manøver, som siden 2020 har vært i ferd med å re-innspilling av alle album for å gjenvinne rettighetene over sin egen musikk, og som har skapt massiv publisitet siden den gang.

Paramore – som ble dannet i 2004 – har imidlertid tidligere opplevd humper i veien. I 2010 forlot to av bandets formative medlemmer - brødrene Josh og Zac Farro - gruppen, fulgt av daværende bassist Jeremy Davis i 2015. I 2017 kom imidlertid trommeslager Zac Farro tilbake til folden, og gruppen består i dag av lead. sanger Hayley Williams, gitarist Taylor York og trommeslager Zac Farro.


Etter at Paramore slettet deres sosiale medieinnhold og nettsiden deres i slutten av desember i fjor, avlyste Paramore også opptredenen deres på iHeartRadio-festivalen Alter Ego, hvor de skulle spille 13. januar. Kanselleringen ble begrunnet med «uforutsette omstendigheter», som de skrev i et midlertidig innlegg i sin Instagram-story. Kanselleringen kom bare dager etter at det amerikanske utsalgsstedet Variety rapporterte at kontrakten mellom Paramore og deres plateselskap Atlantic Records hadde gått ut etter 20 år og ikke hadde blitt fornyet, noe som gjorde gruppen til en gratis aktør i musikkbransjen.

Skal man tro ryktene, så har Hayley Williams og co. dvs. i Taylor Swifts fotspor og gjeninnspilling av bakkatalogen deres. En ikke navngitt kilde sier til avisen The Sun. Ifølge kilden spiller Paramore inn sangene sine på nytt med Hayley Williams eget plateselskap But Father, I Just Want To Sing Music. Kilden sier også at "Alt de (Paramore, red.) ønsker er eierskap til musikken deres. Taylor er veldig støttende bak kulissene og er alltid tilgjengelig med veiledning. Hun er deres største heiagjeng". Hvorvidt ryktene er sanne eller ikke er fortsatt usikkert, og gruppen har i skrivende stund ikke uttalt seg.

Paramore-frontkvinne Hayley Williams deler en lang historie med Taylor Swift. Hun fortalte tidligere til Jimmy Fallon på The Tonight Show i et intervju at de to møttes for første gang på en Grammy-fest i 2007, der Taylor Swifts mor presenterte seg for Hayley Williams og sa at Taylor Swift ikke hadde spesielt mange venner av den. samme alder som også laget musikk, og at hun derfor ønsket å introdusere de to stjernefrøene for hverandre. Siden den gang har de to gjestet hverandres show flere ganger, og Hayley Williams dukker også opp på sangen «Castles Crumbling» fra Taylor Swifts gjenutgivelsesalbum Speak Now (Taylor's Version) (From the Vault).


LES OGSÅ: Redaktør Sigurd Hollen Elgenes har nylig utkåret 'This is Why' som sitt personlige favorittalbum fra 2023. Les hvorfor her!

ANNONCE