Nyhet

Rapperen 21 SAVAGE til Norge!

Verdensstjerner og norske favoritter pryder plakaten når Kadetten lanserer de første artistene til Norges største hiphopfestival til sommeren.

For første gang til Norge: 21 SAVAGE er bekreftet til Kadetten og Sandvika. Den britiskfødte rapperen har over 1 milliard streams og er en av sjangerens desidert største artister om dagen. En gavepakke til alle de som sikret seg inngang i forrige uke da festivalen kunne melde sin tilbakekomst etter en pause. Kadetten opplevde tidenes billettsalg uten å ha sluppet en eneste artist!
 
21 SAVAGE slapp nylig albumet American Dream hvor gjester som Doja Cat, Travis Scott og Summer Walker bidrar. Han har tidligere også samarbeidet med artister som Drake, Metro Boomin og Offset
"-21 SAVAGE er en av verdens heteste rappere! Grammy-vinneren har et imponerende antall streams i den eksklusive milliardklassen og er en av vår generasjons mest ettertraktede artister. Det er med en god porsjon stolthet vi kan bekrefte han til Kadetten 24," sier Karsten Baugstø, bookingansvarlig hos Kadetten.
Når Kadetten slipper de første åtte artistene, er det med stolthet at de kan presentere både utenlandske og norske som headlinere:
 
-Vi lovte at sommeren 2024 skulle bli historisk for Kadetten! Med de første åtte artistene vi har bekreftet i dag er det gledelig å se at hiphopscenen her i Norge er så sterk at vi kan presentere flere norske favoritter i tillegg til verdensstjerner. Vi tar vårt publikum på alvor, og er kompromissløse i å booke det som er hot her og nå. Det er dagens slipp et godt bevis på, avslutter Baugstø. 
J Hus er en annen britisk rapper som er klar for Kadetten. Han er kjent for sitt bidrag til afroswing-sjangeren og fikk sitt gjennombrudd i 2015 med «Dem Boy Paigon» og suksessen «Did You See» i 2017. I 2019 gjorde han comeback på scenen med Drake, og har siden gitt ut to album som begge har nådd toppen og nr. 1 på UK album-lista. Singelen «who told you» fra fjorårets album var en contender for årets sommerlåt i 2023!
Fenomenet Sexyy Red har med sin unike stil blitt en av de mest populære rapperne i USA, og solgte ut alle konsertene på sin siste turne i hjemlandet. Hun har på rekordtid gjort seg bemerket i musikkverden med hits som «Pound Town 2» feat.Nicki Minaj &Tay Keith, «SkeeYee» og som gjest på Drake-låta «Rich Baby Daddy» med SZA. Nå tar hun med seg sin kreative visjon til Kadetten.
NORSKE NAVN
Arif er en av landets mest kritikerroste og populære artister. Han ble nylig hyllet av hele Norge og hiphip- kollegaene da han mottok P3 Gull og det 10 år etter han vant Urørt. I tillegg er han dekorert med Spellemannpris, toppet listene en rekke ganger og solgt ut turneer og Oslo Spektrum. Den allsidige rapperen og låtskriveren har satt sitt preg på den norske musikkscenen med en unik blanding av sjangre og tekster som resonnerer dypt hos publikum. 
Kamelen slo gjennom for fullt med singelen «Si ingenting» i 2015 og har siden vært en favoritt innenfor norsk rap og en viktig musikalsk stemme. Hiten «Creme De La Creme» har passert imponerende 22 millioner streams og sommeren 24 blir den garantert enda et  av høydepunktene på Kadetten.

En annen som raskt festet seg i fansen sine hjerter er Oslo- rapperen Dutty Dior. Debuterte for fullt i 2018 etter å ha sluppet låtene «Plis», «Fantasi» og ikke minst «HALLO» sammen med kollega Isah. Dutty Dior på Kadetten sist ble virkelig en for bøkene og i dag bekreftes han tilbake i til sommerens festival. 
Stjerneskuddet Swank Mami har på rekordtid oppnådd status både nasjonalt og internasjonalt. Hun debuterte med singelen «Venus Retrograde» i slutten av 2022 og har siden vært på alles radar. "Jeg vil ikke bare være en norsk artist, jeg vil være verdensbasert," har Swank Mami uttalt til NRK da hun ble månedens Urørt i 2023. Samme år vant hun by:larm prisen Årets Stjerneskudd. Hennes R&B-musikk er leken, dype melodier og dansbare rytmer. Hun har imponert med EPen Eurostar og er hyppig omtalt i internasjonale musikkmedier. 
Også de unge talentene i Kode.59 er bekreftet til årets store hiphop begivenhet. Kode.59 består av de unge talentene Thanu, Galle og Dumonde, som vokste opp på Etterstad i Oslo. Her startet de sin musikalske reise i et hjemmelaget musikkstudio, og har siden utviklet en lidenskap for trap- og R&Binspirert musikk.

Norges største hiphopfestival; finner sted i Sandvika 2.-3. juli 2024. 
Som den eneste av sitt slag har festivalen presentert morgendagens verdensstjerner og et kritikerrost program for et stadig større publikum siden starten i 2018. 
ANNONCE