Nyhet

AI-generert Drake og The Weeknd-sang kan bli Grammy-nominert

Administrerende direktør for The Recording Academy er åpen for tolkninger om kunst skapt ved hjelp av AI.

I april ble sangen "Heart On My Sleeve" gitt ut av en anonym TikTok-bruker ved navn Ghostwriter977. Sangen ble raskt viral, ikke minst fordi vokalen besto av AI-genererte tolkninger av Drake og The Weeknd. I løpet av få dager ble sangen imidlertid hentet fra strømmeplattformer etter at Universal Music Group anså den som "krenkende innhold laget med generativ AI." Siden den gang er bare korte utdrag tilgjengelig for lytting gjennom uoffisielle kanaler.

Nå har låtens skaper, som kaller seg Ghostwriter, lagt inn låten i to ulike Grammy-kategorier; Årets beste rapsang og sang, ifølge Consequence

I et intervju med New York Times sier administrerende direktør for The Recording Academy (selskapet som administrerer Grammy Awards) Harvey Mason Jr. at sangen kan være kvalifisert for nominasjoner. I følge en Ghostwriter-representant er Heart On My Sleeve en selvskrevet komposisjon spilt inn av mennesker, noe som kvalifiserer den for nominasjoner, sa Mason i intervjuet.


En godkjent nominasjon må imidlertid være tilgjengelig i fysiske butikker og på strømmetjenester, noe som kan legge en demper på Heart On My Sleeve

Mason sier at situasjonen fungerer som en interessant casestudie for AI-generert kunst. I et tidligere intervju med Variety begrunnet blant annet at The Recording Academy fortsatt ønsker at folk skal bli anerkjent for det menneskelige arbeidet de utfører: – Det er den forskjellen vi prøver å gjøre.

Hvis et menneske skriver en sang og AI brukes til å gjøre om den, lage en helt ny eller bruke en annens stemme, ville ikke selve fremføringen være kvalifisert, men låtskrivingen og tekstskrivingen ville absolutt være berettiget til en pris.


Ifølge New York Times har Ghostwriter selv hatt møter med musikk- og teknologibransjens figurer for å diskutere AI og dets potensial. I tillegg delte han nylig et nytt stykke på sosiale medier, sangen Whiplash, der AI-genererte stemmer etterligner Travis Scott og 21 Savage.


ANNONCE