Nyhet

ØYA MED 6 NYE SLIPP

Oslofestivalen starter det nye året med seks sterke og aktuelle navn til Tøyenparken. Disse inkluderer store superartister fra Norge, Sverige og Storbritannia. Nederst finner du en liste over alle hittil bekrefta artister til Øya.

Folkefavoritten Veronica Maggio skal få det tradisjonsrike oppdraget det er å åpne Øya-lørdagen. I tillegg kommer den engelske kometen RAYE, hele Norges Astrid S, alltid aktive Ella Marie, stortalentet Holly Humberstone og nykommeren Swank Mami. Flere navn legges til på plakaten de neste ukene.

VERONICA MAGGIO (SE)

Veronica Maggio er en av Sveriges aller største artister, med en virkelig imponerende rekke hits og et solid grep om publikum. Hun var den første svenskspråklige artisten som nådde en milliard avspillinger hos Spotify.


Med andrealbumet Och vinnaren är… (2008) fikk hun et gjennombrudd i hele Skandinavia, noe som ble løfta ytterligere noen hakk med Satan i Gatan tre år seinere. I årevis har hun vært en garantert suksess på festivalscener. Fjoråret bød på samarbeid med Miriam Bryant og NOTD, samt en tolkning av Håkan Hellströms Det kommer aldrig va över för mig.

Veronica Maggio spilte sist på Øya i 2011, i Middelalderparken. Nå er hun tilbake med det tradisjonsrike oppdraget å åpne vår mest innholdsrike dag. Det blir en fantastisk start på en voldsomt variert Øya-dag. Kvelden avsluttes med Gabrielle på lørdagskvelden, en artist Maggio fylte Spektrum sammen med i 2022. Dette blir Veronica Maggios første konsert i Oslo på langt over et år, og den eneste hun har planlagt for 2024.

ASTRID S


Den ferske Astrid S-singelen Two Hands er ute nå, og er skrevet i samarbeid med den norske produsenten Matias Téllez (girl in red, Sondre Lerche ++) og Ines Dunn. Mer musikk er på vei. Til VG har Astrid S sagt dette om de nye låtene: – Country, rock, indie, alternativ pop. Mye mer live-instrumenter. Forhåpentlig et litt overraskende popsound fra meg.

Astrid S beviser stadig at hun er en artist på toppen av karrieren. Hun er en av Norges mest strømmede artister. Med over 5 milliarder strømninger av hitlåter som Hurts So Good, Think Before I Talk og It’s OK if you forget me, er hun en global popstjerne med utsolgte verdensturnéer og flere priser i bagasjen Hun har tidligere samarbeidet med talenter som JP Cooper, Shawn Mendes og NOTD. Men kanskje enda viktigere – hun har alltid vært i førersetet, gjort alt på sine egne premisser, skrevet og produsert sine egne låter samt regissert sine egne musikkvideoer.

Det etterlengtede debutalbumet Leave it Beautiful kom ut i 2020. Det ble spilt inn mellom Stockholm og Los Angeles i 2019, sammen med den svenske produsentduoen Jack & Coke. Siden den gang har hun stått på mange av landets største scener. Vi gleder oss til hun inntar Tøyenparken.


RAYE (UK)

Rachel Agatha Keen fra London blir av flere nevnt som den neste britiske superstjerna, under navnet RAYE. Hun slapp endelig sitt første skikkelige album My 21st Century Blues februar 2023, etter å ha kommet seg ut av avtalen med sitt tidligere plateselskap.  I løpet av fjoråret nådde hun rekordtall på streamingstjenester. The Independent mener at «you can feel the adrenalin rush of anger, joy and freedom pulsing through every one of the record’s 13 invigorating tracks». Skiva inneholdt den internasjonale kjempehitten Escapeism, og ble fulgt opp med et livealbum fra Royal Albert Hall på høsten.

Tidligere har RAYE stått bak en fin bunke hits som låtskriver og samarbeidspartner med andre, innen pop, R&B, hiphop og mer. Hun har laga musikk med Beyonce, Stefflon Don, Stormzy, Major Lazer, Nas og andre.


I tillegg er hun en strålende liveartist. Vi tror dette kan bli en av årets Øya-konserter som det vil bli snakka om i årevis.

ELLA MARIE (SÁ)

Ella Marie er en samisk artist og aktivist fra Tana i Finnmark. Gjennom syv år som frontfigur i bandet ISÁK, har hun blitt hyllet for sin energiske scenepersonlighet og lidenskapelige formidling av joik. Nå har hun bestemt seg for å gå solo, med tidløs og kraftfull popmusikk på nordsamisk.


Hun har brukt plattformen sin til å kjempe for samiske rettigheter, og har gjennom en årelang innsats for å beskytte samiske landområder blitt anerkjent som en av de fremste aktivistene og rettighetsforkjemperne i Norge i dag.

Selv om Ella Maries musikk bærer tydelige budskap om fornorsking av det samiske folket og sorg over kulturtap, er musikken hennes en feiring av sterk samisk motstandskraft og samhold. På poetiske og banebrytende måter setter Ella Marie ord og toner på vonde følelser mange urfolk bærer på, i et forsøk på å forløse noe av det vonde. På denne måten inviterer Ella Marie sitt publikum inn i en personlig og trygt rom, hvor stoltheten over den rike samiske kulturarven, står i fokus.

HOLLY HUMBERSTONE (UK)


Engelske Holly Humberstone er en artist stadig flere følger nøye med på. Debut-EPen ble utgitt i 2020 og etterpå mottok hun Rising Star-prisen under Brit Awards. I 2022 var Humberstoner oppvarmning på den nord-amerikanske turneen til Girl in Red.

Det kom flere lovende småutgivelser fram til albumet Paint My Bedroom Black fra i fjor resulterte i god mottakelse og godt salg. Hennes stemningsfulle og selvutleverende pop er noe vi tror vil begeistre et stort Øya-publikum.

SWANK MAMI


Den ambisiøse artisten Umal Moses er bedre kjent som Swank Mami. Hun ble Månedens Urørt hos NRK etter den første publiserte låten, Venus Retrograde. Hennes variant av R&B har blitt beskrevet som preget av «lekenhet, dype melodier og dansbare rytmer»

Artisten fra Lørenskog har imponert med EPen Eurostar og er hyppig omtalt i internasjonale musikkmedier. Hun har vist hva hun kan på både Trondheim Calling og by:Larm. Under sistnevnte ble hun i høst utropt til Årets Stjerneskudd, med begrunnelsen «helt fra første stund har Swank Mami levert på et usedvanlig høyt nivå til å være så fersk». Nå er Swank Mami klar for et stort Øya-publikum.

BEKREFTA ARTISTER TIL ØYA 2024


Pulp (UK) / Queens of the Stone Age (US) / Gabrielle / PJ Harvey (UK) / The Smile (UK) / The National (US) / Cezinando / Astrid S / Veronica Maggio (SE) / IDLES (UK) / Big Thief (US) / Euroboys

Alvvays (CA) / Yaya Bey (US) / Oscar Blesson / Blondshell (US) / Loyle Carner (UK) / Julie Christmas (US) / Yussef Dayes (UK) / Ella Marie (SÁ) / Hammok / Holly Humberstone (UK) / The Kills (UK) / Nia Archives (UK) / Orions Belte / Overmono (UK) / Swank Mami / Wednesday (US) / Yard Act (UK) / Yoguttene

 


ANNONCE