Nyhet

Trygve Skaug har blitt «Stor gutt» - Nytt album ute i dag

Trygve Skaug er kjent for å synge og skrive dikt om de nære tingene i livet. I dag slipper han albumet «Stor gutt» hvor han blant annet synger om hjertevondt, forelskelse og troen sin.

Inspirert av Bob Dylan 

Trygve Skaug har tatt med seg et stjernelag i studio for å lage plate på gamlemåten. Som helten Bob Dylan. Det hele skjer live og samtidig i studio. Resultatet har blitt albumet «Stor gutt».

"- Jeg hadde sett en dokumentar om Bob Dylan i studio og fikk veldig lyst til å forsøke å spille inn ei plate sånn som man spelte inn plater før. Uten masse takes og pålegg, men bare være en svær gjeng i studio som spilte alt sammen, sånn på gamle måten. Bare se hva som skjer, liksom," forteller Skaug og legger til:


"- Låtene har blitt personlige fortellinger om min egen nære familie, møte med flyktninger i leir i Hellas, forelskelse og hjertevondt. Og plata ble til en ærlig oppsummering av livet, synet mitt på verden og folka rundt meg og troa mi da jeg gikk i studio."

Hjelp fra utsiden for å bli mer personlig 

Det er ingen trøsteviser på denne plata, det har han lagd mange av tidligere.  Men for å klare å være mer personlig i tekstene måtte han få hjelp


"-  Jeg har jobba tett sammen med forfatter André Vaaler et år i forveien av innspillingen. Jeg husker han spurte meg mange ganger om jeg var sikker på at jeg ville være så ærlig? Jeg endte opp med en god magefølelse på å brette ordentlig ut. Si ting mye mer rett frem enn før. Det er fortsatt mye poesi igjen i linjene, men det de forteller er ikke oppdiktet, det er sant.

Om Trygve Skaug

«Stor gutt» er Trygve Skaug sitt niende soloalbum. Skaug har ligget over 300 uker på norsk radio, og er i tillegg en av landets mestselgende poeter og anerkjent tekstforfatter for flere norske artister.


ANNONCE