Nyhet

HØR NÅ: Ingvild Flottorp og Øyvind Blomstrøm ute med "On the Run"

Ingvild Flottorp og Øyvind Blomstrøm er en ny konstellasjon på americana-himmelen. Nå slipper de debutsingel og annonserer kommende album. «On the Run» slippes i dag på Vestkyst Records.

Ingvild Flottorp og Øyvind Blomstrøms musikalske veier krysset hverandre da Blomstrøm ble invitert til spilte gitar på Flottorps soloplater. Den Åmli-baserte americana-artisten Flottorp har to album under beltet, hvorav det foreløpig nyeste, I Just Wanna Know It All (2022) ble Spellemann-nominert i country. Blomstrøm på sin side, er kjent fra den sjangeroverskridende trioen Orions Belte og som gitarist/bassist for blant andre Ingebjørg Bratland, Malin Pettersen og Steamdome.

Med flere like referanser, men ulikt ståsted – Blomstrøm med sin lange fartstid som gitarist i ulike konstellasjoner og Flottorp som et av de nye stjerneskuddene på den norske americanascena – så begge et potensiale i å utveksle flere musikalske idéer. Dette har resultert i et samarbeid der Blomstrøm har fått fritt spillerom på Flottorps låter i en gate som lett kan kalles cosmic country. 
Flottorps sterke låtskriving og unike stemmeprakt løftes av Blomstrøms kreative musikalitet, med røffere kanter og psykedeliske tendenser: tenk Kacy & Clayton, Daniel Romano og Flying Burrito Brothers, med en nordisk twist, så er du der.
Debutalbumet In This for a Lifetime slippes på Vestkyst Records 10. mai 2024.
ANNONCE