Nyhet

DADDY COOL: Mannen bak Boney M og Milli Vanilli er død

Den suksessrike tyske produsenten Frank Farian har gått bort i en alder av 82 år.

Han ble født i det sørvestlige Tyskland i '41, og debuterte med en versjon av Otis Redding-hiten "Mr. Pitiful" under navnet Frankie Farian i 1967.

Det var imidlertid som produsent Frank Farian ble en del av pophistorien – det var han som sto bak disco- og popsuksessene Boney M. og Milli Vanilli på 1970- og 80-tallet. Nå ryktes det at Farian – som også klarte å samarbeide med Stevie Wonder og Meat Loaf – er død i en alder av 82 år.

Farians karriere tok virkelig fart med utgivelsen av Boney Ms debutalbum Take the Heat off Me i 1976 – inkludert hiten «Daddy Cool», som ble fulgt av hitsingler som «Rasputin» og «Rivers of Babylon».


Det var Farian som unnfanget og samlet gruppen – og sang den mannlige vokalen, som etterpå ble mimet av gruppens mannlige medlem, Bobby Farrell. Farian gjentok dette trekket da han dannet gruppen Milli Vanilli i 1988 – men denne gangen resulterte det i en skandale.

I 1989 ble det avslørt at gruppen faktisk mimet til et bånd. Året etter kom Farian frem og innrømmet at Milli Vanillis vokal ikke ble sunget av seg selv - noe som resulterte i at duoen ble fratatt sin Grammy for prisen for beste nye artist.

"Produsenten vår lurte oss," uttalte den ene halvdelen av duoen Fabrice Morvan etterpå - her sitert fra Pitchfork - og utdypet: "Vi signerte kontrakter som sangere, men fikk aldri lov til å bidra. Det var et mareritt. Vi levde på en løgn."


Saken hindret imidlertid ikke Farian i å fortsette arbeidet i bransjen, og ikke alle husker ham med like blandede følelser som Morvan.

"Samarbeidet vårt ble velsignet og likt av mennesker over hele verden som var heldige nok til å høre det gjennom årene," sa Boney M.-medlem Liz Mitchell i en offisiell uttalelse etter nyheten om Farians død.

"Vi delte og sto sammen under en stjerne som steg langt høyere enn vi noen gang har våget å håpe på. Jeg sier "bra gjort" til arbeidet vi gjorde. Hvil i fred, Frank," sa Mitchell.


ANNONCE