Nyhet

4 NYE LÅTER Å SJEKKE UT

2024 er et faktum, og selv om vi bare er snaue to uker inn i året er det allerede nok av deilig ny musikk å kose seg med. Her er tre av GAFFA’s favorittlåter som har sparket det nye året i gang.

Teezo Touchdown - Third Coast

Den 31 år gamle up and coming rapperen Teezo Touchdown slapp sitt eksperimentelle debutalbum «How do you sleep at night» i september 2023. Plata fikk blandede reaksjoner, og prosjektet ble plassert på hele karakterskalaen i diverse kanaler. Kanskje ikke noe for alle, men en ting skal være sikkert: Teezo Touchdown er ikke redd for å eksperimentere. Lydbildet er all over the place. Han har nå sluppet en deluxe-versjon av albumet og serverer tre nye låter. Selv om ikke alle tre låtene satt like godt hos meg stakk låt nummer tre, Third Coast, seg ut. Her har Teezo Touchdown klart å putte hele tre deler i en 2 minutter og 36 sekunders lang låt, hvor hver del tar litt fra southern hip hop på hver sin måte. En catchy, smooth og leken låt som mest sannsynlig har blitt sluppet på feil årstid.


Dio Mudara og Oscar Blesson - in transit freestyle.

Oslos underground proddekvartett Dio Mudara slipper sin femte låt i en rekke av utgivelser siden november, og denne gangen har de tatt med seg Oslos RnB-prins Oscar Blesson. Mon tro en mixtape er på vei? Jeg må være ærlig å innrømme at Oscar Blesson har en spesiell plass i musikkhjertet mitt. Han utfyller et RnB-tomrom artister som Stig Brenner pleide å eksistere i, hvor det handler om følsomme bars over silky-smooth beats. Det trenger ikke å være vanskeligere. På denne singelen opplever man også en Blesson som tar på seg rap-frakken igjen. Det sparkes alle veier, men mest opp. Det ropes “fri Palestina”, og temaer som hood-problematikk og bransjens kollektive kokainavhengighet får kjenne Blessons nådeløshet. Deilig å se at selv de mest bløthjertede rapperne vi har her til lands ikke er redde for å spytte skarpe bars om tingenes tilstand. 


The Lemon Twigs - My Golden Years

The Lemon Twigs har sluppet sin første singel etter braksuksessen Everything Harmony; albumet som satt 60/70-talls-nostalgi-duoen på kartet for mange. "My Golden Years" er en kort og lystig soft-rock låt som skled rett i spillelista mi. Det er en låt som ikke utfordrer noe særlig, og digg er det. Anbefaler å sette den på til dagens første kaffe under denne forbanna mørke, men snart lysere tida. 


yungatita - Armchair

yungatita er en artist som fikk ordentlig vind i seilene etter at introen til låten hennes “7 weeks & 3 days” ble brukt som bakgrunnsmusikk på utallige storytime-TikToks. For de som skulle være tilhengere av denne ferske LA-artisten blir det nok fristende å arrestere meg nå - låta Armchair ble nemlig sluppet som singel i oktober i fjor. Jeg legger meg flat, men faktum er at dette er en av mange sterke låter på den nye plata Shoelace & a Knot som ble sluppet 3. januar. Jeg snublet over albumet for noen dager siden, og jeg er helt avhengig. Det er gøyal og fargerik indiepop som ikke er redd for å ta i bruk de mange indiepop-klisjeene. Men det er glimrende utført, og jeg gleder meg til å høre mer av yungatita! Anbefales på det sterkeste. 


 

ANNONCE