Nyhet

Arrangerer inkluderingsfest denne helgen

Oslo-labelet Nora Collective og Amnesty arrangerer musikkfest for trygge veier til Europa.

Arif (bildet) og Rytmeklubben er blant dem du kan se på veldedighetskonsertkvelden til labelet Nora Collective og Amnesty på Vulkan Arena i morgen.

— "Elsk Din Nabo" er en veldedighetskonsert med fokus på nestekjærlighet. Vi i Nora er kanskje ikke politikere eller samfunnsdebattanter, men vi tror felleskap er viktigere enn noe annet i dagens samfunn. For å bevisstgjøre folk på dette så ønsker vi å bidra med det vi kan - musikk, sier Magdalena Kellman i Nora Collective.

Fluktfokus

Alt overskudd går uavkortet til Amnestys arbeid for at grunnleggende menneskerettigheter skal være oppfylt for alle. Et av organisasjonens hovedfokus fremover er kampanjen #ForsvarArtikkel14, som forsvarer menneskerettighetene til mennesker på flukt og arbeider for at retten til å søke asyl respekteres.

— Våre artister er heldige som gjør det bra på tvers av landet vårt. Men hva er poenget med fans, med en litt sterkere stemme i samfunnet, om man ikke bruker den? Vi tror at musikk fører mennesker sammen, og arrangerer konsertkvelden for å vise alle hvor viktig det er å ha fokuset på rett sted, sier Kellman.

Fornøyd Amnesty

Også medarrangør Amnesty International er fornøyd med tiltaket.

— Det er absolutt med å sette fokus på vårt arbeid og for å nå ut til mange med budskapet vårt. I tillegg kommer vi i Amnesty til å stå utenfor konserten med mer informasjon for de som ønsker det, sier Anne Marie Mollén som er regionsleder i Amnesty International.

Hun legger til at de i dag har hørt seg opp på artistene som skal spille.

Ikke siste gang

Dette blir første gang labelet arrangerer noe som dette, og betegner Amnesty som førstevalget å samarbeide med.

— Amnesty er en organisasjon vi ser opp til fordi de jobber for saker vi i Norge ofte blir skjermet for. Saker som vi alle bør kunne mer om, og være engasjert i, slik som grunnleggende menneskerettigheter, tortur, dødsstraff og diskriminering, sier Kellman.

Er dette et samarbeid eller konsept dere vil fortsette med?

— Det er definitivt ikke siste gang dere hører ordene "Elsk Din Nabo", sier Kellman.

Disse spiller under "Elsk Din Nabo":

  • Arif
  • Tomine Harket
  • Phillip Emilio
  • Oscar Blesson
  • Loveless
  • Rytmekluben
  • Leslie Tay

ANNONCE