Nyhet

LANGS AKERSELVA: TY SEGALL OG 3 ANDRE ARTISTER ANNONSERT

Internasjonale navn fylles på plakaten! Nå er det annonsert dagene de så langt annonserte artistene spiller.

TY SEGALL (US)

Mannen i treet har en gitar, han skal synge. Men solen som skinner gjennom greinene - er disse strålene gule eller disige grå? Hvilken dag er det i dag? Når vil du ikke føle deg slik igjen? "Hei, Hei": velkommen inn i et nytt rom som bruker ulike stiler og følelser under Ty Segalls fingre. Frisk luft i det akustiske rommet med et utvalg av kjærlighetssanger som blomstrer i rettferdig bevissthet. Søkende og lengselsfull, men fryktløs. Som regn som skyller bort i går, "Hei, Hei" skyver døren åpen, inviterer det nye til å passere gjennom alle de gamle nyansene og gradene av varme og kulde. Mørke stier slår plutselig inn i absurd mørke, snor seg deretter tilbake gjennom de ødelagte steinene, ekstatisk igjen. Absurditet. Det skjer hver dag.

Ty Segall er uten tvil en av vår tids mest legendariske låtskrivere, og i sommer kommer han til Langs Akerselva!


LES BIG BYRD (SE)

Supergrupper har en tendens til å være bedre på papiret enn i praksis. Det gjelder imidlertid ikke Les Big Byrd. Tvert imot virker den udiskutable talentpoolen blant medlemmene Jocke Åhlund (Caesars, Smile, Teddybears), Frans Johansson (Fireside) og Nino Keller (Caesars, The Slaves) sammen å vokse til en helhet enda større enn delene – akkurat slik det skal være med virkelig gode band. Så når Les Big Byrd blander sin egenartede heksegryte av psykedelisk rock, kraut, virvlende synthesizere og uimotståelige pophooks, lykkes de med kunststykket å skape noe som puster sann frihet. Monoton, hypnotisk og drivende, men aldri ens for et kort øyeblikk kjedelig, Les Big Byrds sinnutvidende spacerock er et perfekt fartøy for den som ønsker å reise til kosmos i en romrakett nedklotret med oppgitt romantikk.

JOSHUA IDEHEN (SE/UK)


Joshua er nå bosatt i Sverige, men har lenge vært en viktig del av den engelske jazzscenen. Overgangen til det nye tiåret har vært en utfordring for mange av oss. For å skape lys i mørket har den engelskfødte nigerianeren Joshua Idehen fylt sin etterlengtede EP "Hold Up Your Chin" med så mye kjærlighet og medfølelse at den nesten brister. Sammen med Ludvig Parment (Saturday, Monday) skaper han en unik blanding av lo-fi house, gospel og poesi som har løftet han frem som en av Storbritannias mest lovende talenter.

GLASSER (US)

Født i Boston, oppvokst i Bay Area av musikerforeldre, Mesirows mor var en av grunnleggerne av Human Sexual Response, et queer new wave-band som opptrådte sent på 70-tallet og tidlig på 80-tallet. Hun laget GarageBand-demoer som plasserte hennes delikate, svevende vokaler over sparsomme elektroniske rytmer og sirkulære melodier som hentet frem avant-garde-musikk og global folkemusikk samtidig. Bortsett fra hennes majestetiske singel "New Scars" fra 2022, markerer hennes nye album "crux" i 2023 en retur etter hennes sublime "Sextape"-miks i 2018 og to kritikerroste album, "Ring" og "Interiors", utgitt i henholdsvis 2010 og 2013. I løpet av denne tiden opptrådte Glasser på MoMA, PS1, The Walker Arts Center, MOCA, Coachella, Primavera, Latitude, Field Day, og hun turnerte med XX og Sigur Rós' Jónsi. Hun har også samarbeidet om remix-prosjekter med artister som Fever Ray, Jamie XX og John Talabot.


TORSDAG 16/8:

José González (SE), Blanco White (UK), Brimheim (DK), Flyte (UK), Glasser (US), Dancing the conga

FREDAG 17/8:


Ty Segall (US), Paris Paloma (UK), Les Big Byrd (SE), Death By Unga Bunga, Terra (SE), Joshua Idehen (SE/UK)

En liten mengde Early-Bird festivalpass selges for 1100 kr per på nettsiden.

 


ANNONCE