Nyhet

HYPERMASS: DET NORSKE DEATH METAL -BANDET MED I BBC-SERIE

Det trønderske bandet var så heldige å være med på den nye TV-satsingen "Martin Compston’s Norwegian Fling", hvor skottene Martin Compston og Phil MacHugh besøker Norge over 6 episoder for å utforske norsk kultur.

Over mail forklarer bandmedlem Markus Sundet den kule opplevelsen på følgende vis:

"Vi fikk besøk av et produksjonsselskap som jobbet på vegne av BBC på vår headliner-konsert på Verkstedhallen i Trondheim mai 2023. Som support hadde vi med våre venner i Nexorum fra Trondheim, og Deception fra Stavanger. Vår konsert sammenfalt med datoen de hadde produksjonen i Trondheim.I tillegg ønsket de å dekke inn litt om black metal-kulturen i Norge (selv om vi spiller death metal..)."
Han fortsetter:
"Martin Compston og Phil MacHugh ville ikke møte oss før vi hilste på kamera (slik man kan se i serien) slik at møtet ble mest mulig autentisk. Jeg tror de ble ganske sjokkert av lyden fra lydsjekken vår, men det virket også som de likte det hele veien."
"Senere hang de med oss frem mot konsertstart, og var backstage frem til vi skulle på scenen. Vi pratet masse med dem off-camera også - utrolig hyggelige karer! De var med å "sang" på låta vår "The Degenerate Strain", hvor de skulle teste growleferdighetene etter en kjapp instruks fra meg tidligere."
Serien hadde premiere på BBC 22. februar. Hele serien ble i går (26. februar) tilgjengelig på NRKTV. NRK1 sender en ny episode hver mandag kl. 20:00. I tillegg til Hypermass møter den skotske duoen blant annet OL-mester Ragnhild Haga, popdronning Dagny og kokkene bak Michelin-restauranten Credo.

Under kan du se serietraileren:


ANNONCE