Nyhet

BERGENFEST: Siste artistslipp med 6 internasjonale artister

Programmet for 2024 er ferdig!

The Heavy
Etter utgivelsen av debutalbumet "Great Vengeance And Furious Fire" i 2007, ble
rockebandet The Heavy rost av anerkjente magasiner som Rolling Stone og SPIN.

Videre førte en liveopptreden av "How You Like Me Now?" på The Late Show med David Letterman dem rett inn i den amerikanske bevisstheten. For å understreke låtens allestedsnærværendeinnflytelse i amerikansk populærkultur ble den brukt både som lydspor i en Super Bowl-reklame og i Mark Wahlberg-filmen The Fighter. Den ble til og med spilt over høyttalerne på Barack Obamas hovedkvarter da han vant presidentvalget i 2012. De var på mange måter det 21. århundres første store synkroniseringssensasjon, og siden den gang har The Heavys låter blitt brukt i utallige filmer, TV-serier og dataspill.

ODUMODUBLVCK
ODUMODUBLVCK, rapperen som ble hyllet av Stormzy som “the coldest brudda in the world” har skapt bølger på den nigerianske hip-hop scenen. Med sin unike selvdefinerte sjanger kalt "Okporoko musikk," en blanding av Pidgin English, Afrobeat, ghanesisk Highlife-inspirerte melodier, Drill og Grime, er Odumodublvck med på å forme lyden av nigeriansk hip-hop.


Singelen "Declan Rice", inspirert av den engelske fotballspilleren, har pr dags dato over 19 millioner strømminger på Spotify. Med hitlåter, særegen musikkstil og signering til NATIVE Records/Def Jam Recordings fortsetter ODUMODUBLVCK sin seiersrunde, med mål om å introdusere musikken sin for et bredere publikum.

Augustine
Den Grammy-nominerte artisten og produsenten Augustine debuterte i 2019 med låtene
"Luzon" og "A Scent of Lily." Siden den gang har han blitt overøst med lovord. Låtkatalogen har blitt strømmet over 50 millioner ganger og musikken har nådd lyttere over hele verden fra hans hjemsted i Jörlanda, Sverige.

I tillegg til Grammy-nominasjoner i 2022 for "Årets Album" og "Årets Alternativa Pop," har Augustine fått oppmerksomhet fra Billboard, Rolling Stone, og anerkjente amerikanske radiostasjoner som KCRW og KPFA California. Han har også blitt omtalt i innflytelsesrike musikkblogger som EARMILK og Ones To Watch, spilte utsolgte konserter i Skandinavia og Europa, og opptrådd på store festivaler som Way Out West og SXSW.


Mychelle
Soul/R&B-artisten og gitaristen Mychelle fra Hackney hadde en sterk start på sin karriere da hun som gateartist i London ble oppdaget av selveste Idris Elba i 2019. Dette førte til at hun ble en av bidragsyterne på "Idris Elba Presents: The YARDIE Mixtape", inspirert av hans regidebut i filmen YARDIE. Mychelles karriere tok ytterligere fart da hun slapp debut-singelen "The Way". Låten fikk stor oppmerksomhet på digitale strømmetjenester, og ble inkludert i toppspillelister som Spotify's "New Music Friday" og Apple Music's "New Music Daily".

Hun er kjent for sin dynamiske tilnærming til musikk, og har arrangert en rekke
overraskelseskonserter i London, noe som speiler hennes spontane stil og “free spirit”.
Jon Muq For singer-songwriter Jon Muq, født i Uganda og bosatt i Austin, Texas, er musikk en del av en større dialog med verden. Med inspirasjon fra både afrikansk og vestlig musikk skaper han vakre sanger, som fremkaller både refleksjon og styrke.


Chinchilla
Med sin brakdebut “Awakening” har CHINCHILLA raskt etablert seg med sine hardtslående og “empowering" låter. Hennes kompromissløse stil, som ble tydelig allerede ved debuten i 2019, har sikret henne 2 millioner månedlige lyttere, opptredener på store festivaler og to nominasjoner til Estonian Music Awards. Hits som 'Cut You Off' og 'Little Girl Gone', har
gjennom temaer om selvhevdelse og "empowerment" resonnert med lyttere over hele
verden. Med over 75 millioner strømminger globalt, en sterk tilstedeværelse på sosiale
medier og en voksende global fanbase, har CHINCHILLA blitt et symbol på styrke og
selvstendighet i musikkbransjen.


Metteson
Under gårsdagens konsert på USF Verftet kunne Metteson meddele at han spiller på
Bergenfest 2024! Metteson sin helhetlige tilnærming til musikken, med elementer av
låtskriving, dans og teater, gjør showene hans til favoritter både blant publikum og
kritikere. Han ble utpekt som en artist å følge med på by:Larm i oktober 2021 og har allerede fanget oppmerksomheten til The Guardian.

Etter en karriere ved Nationaltheatret i Oslo og DNS i Bergen, har Metteson funnet sitt bemerkelsesverdige talent for å kombinere sangskriving med kunst og sceneopptredener. 16. februar slippes debutalbumet “Look To AStar”, før en Europaturné står for tur. Etter avslutningen i London og Manchester i mai, er Metteson klar for å ta med seg band og dansere for sitt aller første show på Bergenfest.


 

ANNONCE