Nyhet

BYLARM 2024: by:Larm black is back

12.- 14. september tar festivalen over scener i Oslo, og på Vulkan scene og Pokalen vil et brennhett og glødende rock- og metalmiljø presentere 14 band vi vil se mye av fremover.

Norske Aktiv Dödshjelp, Blomst, Cult Member, Fights, Phantom Fire, Sylvaine og The Cruel Intentions (SE/NO), og de utenlandske bandene Hér (PL), Allt (SE), Eradikated (SE), SNAYX  (UK) og SYL (DK) er klare for å innta by:Larm under fanen by:Larm black. 

Da bookingsjef i Joakim Haugland tilbake i 2016  mente at det fremsto som at den tradisjonelle gitarrocken var borte fra den nye norske musikkfloraen, ble det bråk. Debatten ble også tatt opp på konferanseprogrammet under årets festival om er rocken død? 

Når 2024- edition nå presenteres er det med en sjanger som aldri har vært mer populær, og med band som festivalen mener vil headline scenene i årene fremover. 


Vi ser en tydelig trend hvor fuzz og tyngre sjangre igjen inntar en mer sentral plass i det kommersielle lydbildet, noe som naturligvis gleder hjertene til oss med dype røtter i rock og metal. Når by:Larm Black nå gjør sitt etterlengtede comeback, har vi ønsket å speile hele spekteret innen disse sjangrene. Årets program er et bevis på dette med alt fra Sylvaines atmosfæriske og dualistiske lydlandskap, via den energiske crossover-punken til Fights, til hardtslående progressiv metalcore fra Allt, sier Cecline Høie i Indie recordings. Hun er booking-ansvarlig og prosjektleder for årets black-program.

-Vi har klart å samle både smale og mer kommersielle artister, takket være samarbeid med våre fantastiske partnerfestivaler. Det er en stor glede å kunne presentere 14 fantastiske acts, som representerer både det beste av norsk undergrunn, som Tromsøs egne Cult Member, spennende navn fra utlandet som britiske SNAYX og danske SYL. Publikum kan forvente alt fra lynrask thrash til dyp post-metal, med et tydelig fokus på bredde i sjanger, alder, demografi og kjønn. Vulkan og Pokalen vil definitivt eksplodere av energi i år!

 Initiativ blir skapt på by:Larm


Når by:Larm black inntar scenen igjen i år, er det for åttende gang. Etter bråket i 2016 tok Erlend Gjerde i Indie Recordings kontakt med by:Larm, og i løpet av en intens planleggingsperiode presenterte de et fullspekket program på både live og konferanse- som tiltrakk seg store deler av den ledende metalbransjen i Europa.

by:Larm arrangeres for 27. gang i Oslo, den 12.- 14. september, hvor artister, konserter og fagprogram går hånd i hånd. by:Larm black var ikke en egen scene i fjor, men i år er de tilbake, større enn noensinne.

LES OGSÅ: BY:LARM 2024 - Her er årets demoartister!

ANNONCE