Nyhet

BY:LARM 2024 - Her er årets demoartister!

Over tusen søknader har blitt til 12 utvalgte. I går slapp by:Larm talentfulle norske demoband som blir å se på scenen i Oslo 12.- 14. september, og som spås en lysende karriere.

Demojuryen har plukket ut Dancing the conga, Hiwá, KLIKK9, Markella, Mathias Angelhus, Molbo, naema, Randi Oline, Signe Dø, Snelle, Deponi og Rosa Faenskap til årets by:Larm. De to sistnevnte spiller som en del av by:Larm Black, festivalens rock og metal-satsning.
Hvert år samler by:Larm sentrale bransjekolleger, agenter og landets fremste talentspeidere for å lytte gjennom håpefulle musikalske søknader om en plass på plakaten til Nordens viktigste musikkfestival. Historien viser tydelig at juryen på 30 bransjeaktører gjør et utvalg som vil prege spillelistene og de større scenene i årene som kommer: 
 – Når jeg i en demojury skal bidra til å plukke ut artister er det det umiddelbare helhetsinntrykket som ligger til grunn for avgjørelsen som tas. I et landskap hvor veldig mange opererer med ganske like uttrykk er det de som tør å stikke seg ut i en positiv forstand som kjapt blir lagt merke til, sier Viljar Sæbbe som til vanlig  jobber med booking i Trondheim og som er en av årets jurymedlemmer. 
Ali Omar i Nora Collective stiller seg bak dette- og legger til: –  Årets demoartister har virkelig imponert meg. Det er tydelig at det er mye talent der ute, og det har vært interessant å høre på de ulike sjangrene. Jeg tror vi vil se mer til av disse artistene fremover.
Ser inn i spåkulen 
I tillegg til å presentere fremtidens headlinere, er by:Larm en arena for å diskutere og analysere de siste trendene og utviklingen i musikkbransjen. Som den viktigste møteplassen for hele bredden av den nordiske musikkbransjen, har ikke by:Larm kun et overordnet tema, men ser noen problemstillinger som kommer til å prege årets konferanse, og som helt sikkert vil bli “the talk of the town” i september-Oslo. 
Vi kommer ikke unna livesektoren, hvor billettsalg i dyrtid og festival-oppkjøp er hete poteter. Festivalen skal zoome ut litt og få et større perspektiv på livesektoren, når den nylig pensjonerte arrangør-nestoren Rune Lem takkes av med en egen Q&A, etter over 50 år i gamet (og tro til tjenesten) og med Kongens fortjenestemedalje hengende på brystet.
Mange fikk også med seg saken om manageren og plateselskapsdirektøren Gerard «Gerry» Helders i Dagens Næringslivfør påske. Gravejournalistene i DN har nok en gang gjort et musikkbransje-scoop, hvor festivalen gjester journalistene bak saken, for å nevne noen av postene på fagrogrammet. 
ANNONCE