Nyhet

Nå har The Smashing Pumpkins funnet sin nye gitarist

Det nye medlemmet av 90-tallsbandet har spilt trommer for Taylor Swift.

Det er ikke uvanlig at en musiker, av en eller annen grunn, velger å forlate et band. Når det gjelder et internasjonalt anerkjent orkester med flere tiår og flere klare kultklassikere på CV-en, er det imidlertid uvanlig at de velger å gå ut med en offentlig stillingsannonse for å finne et nytt medlem.

Men det var likevel det The Smashing Pumpkins valgte å gjøre noen måneder etter å ha skilt lag med sin ene gitarist, Jeff Shroeder. I januar delte bandet sitt overraskende jobboppslag på sosiale medier – og nå er deres nye gitarist funnet.

"Det var en enorm oppgave å lytte gjennom arbeidet til alle disse fantastiske musikerne - men verdt det," sier bandets frontmann Billy Corgan i en offisiell uttalelse - gjengitt her fra Pitchfork - som fortsetter:


"Først og fremst vil jeg takke alle som sendte inn materiale til auditions. Med tanke på hvor mye flott gitarspill vi har kunnet se og høre de siste månedene, var dette ingen enkel avgjørelse."

Valget har likevel falt på Kiki Wong – en kandidat hvis arbeid Corgan allerede var kjent med før hun søkte på stillingen som gitarist i The Smashing Pumpkins.

"Jeg var en fan av Kiki selv før hun søkte - og det er utrolig at noen så talentfulle som henne nå slutter seg til turnéfamilien vår. Jeg gleder meg til å reise på veien med Kiki som medlem av vårt vanvittige sirkus. Det er et veldig spennende øyeblikk for The Smashing Pumpkins å ha en så travel konsertkalender som 2024. Vi sees i sommer!"


Kiki Wong bor for tiden i Los Angeles og spiller i bandet Vigil of War. CVen hennes inkluderer også en minneverdig liveopptreden med Taylor Swift, som hun akkompagnerte på trommer under Swifts fremføring av sangen "Shake It Off" på MTV Video Music Awards 2014, ifølge Pitchfork.

LES OGSÅ: ANMELDELSE AV TAYLOR SWIFT - MILIARDÆRENS UTFORDRINGER

ANNONCE