Nyhet

Dickey Betts er død, 80 år gammel

Den mangeårige gitaristen fra The Allman Brothers Band har gått bort i sitt hjem i Florida.

Det har bare gått en måned siden GAFFA hadde en anmeldelse av Manley Field House, Syracuse University, 7. april 1972 – et liveopptak fra tiden rett etter gitaristen Duane Allmans død i en alder av bare 24.

I stedet for å implodere på toppen av tragedien, valgte bandet å fortsette, nå med bandets andre gitarist og medgründer Dickey Betts som eneste gitarist. Nå har han dødd i en alder av 80 i sitt hjem i Florida, melder flere medier.

I årene frem til den tragiske motorsykkelulykken i '71, hadde The Allman Brothers skapt sin helt egen lyd, der det særegne var nettopp den rødglødende gitarparingen mellom de to gitaristene Allman og Betts.


Bandet brøt med den svært tradisjonelle rollefordelingen mellom rytme og hovedgitarist – og samspillet mellom de to eminente gitaristene var en vesentlig årsak til at Allman Brothers Band i sine beste øyeblikk var mer enn bare solid sørstatsrock: Det var meditativt, bevissthet -Utvidende bluesrock av en helt spesiell tapping.

Betts fortsatte å være et sentralt medlem av bandet til 2000, da han ble utvist på grunn av rusproblemer. Han ga ut sin solodebut (under navnet Richard Betts) Highway Call i 1974 og fulgte opp med en liten håndfull album gjennom 70- og 80-tallet, først med Dickey Betts & Great Southern og deretter med Dickey Bettys Band.

ANNONCE