Nyhet

David Gilmour gir ut første soloalbum på ni år - hør første singel her

Pink Floyd-veteranen jobber med en 34 år yngre produsent på det kommende albumet, som slippes i september

Det har nå gått ni år siden den nå 78 år gamle Pink Floyd-gitaristen David Gilmour slapp sitt siste soloalbum. Rattle that Lock ble utgitt i 2015 – da GAFFA dro på tur til London for å oppleve Gilmour live i Royal Albert Hall i forbindelse med utgivelsen.

Nå er det endelig et nytt album på vei fra Gilmour, som imidlertid også bråket så sent som i 2020, da han slapp sporet «Yes, I Have Ghosts». Den sangen er ett av to bonusspor på det kommende albumet Luck and Strange, som er satt til utgivelse 6. september via Sony Music.

LES OGSÅ: ROGER WATERS: Bono er en dritt


Albumet ble spilt inn over en periode på fem måneder i London og Brighton og ble produsert av Gilmour selv sammen med Charlie Andrew, som er kjent for sitt arbeid med blant andre Alt-J og Marika Hackman. Dette kommer frem av en pressemelding, der Gilmour selv forteller om prosessen og medprodusenten:

"Vi inviterte Charlie hjem til huset vårt hvor han hørte på noen demoer og sa ting som: trenger det virkelig være en gitarsolo der inne?" og "fades alle instrumentene ut? kan ikke noen av dem bare stoppe?" Han er strålende blottet for kunnskap eller respekt for min fortid. Han er veldig direkte og lite imponert - og det siste du trenger er folk som bare adlyder deg og jatter med.


ANNONCE