Nyhet

Verdensomspennende leting etter klassisk The Beatles-bass

Paul McCartney etterlyser sin gamle el-bass, som har vært borte i mer enn et halvt århundre.

Verdensstjernen Paul McCartney kjøpte sin Höfner 500/1 el-bass for bare 30 pund i 1961. Den er nå anslått å være verdt over 10 millioner pund. Sist gang denne historiske bassen ble sett var under The Beatles siste spillejobb på taket av deres eget plateselskap Apples kontorer på Savile Row i London i 1969.

Produsenten Höfner har nå startet en global søkeoperasjon for å finne McCartneys base, ifølge Daily Mail. McCartney kjøpte opprinnelig denne bassgitaren i Hamburg og har tidligere delt hvordan han ble forelsket i den på grunn av dens unike form. Fordi han spilte venstrehendt, ga bassens symmetriske design en visuell harmoni under opptredener, en detalj han tidligere har kommentert.

På begynnelsen av 60-tallet var det vanlig å se Paul McCartney opptre med denne el-bassen på scenen, men den forsvant da The Beatles gikk hver til sitt. Höfners musikkskapere har nå satt i gang en søkeinnsats i håp om at folk over hele verden kan hjelpe til med å spore opp dette historiske instrumentet. Nick Wass, administrerende direktør i Höfner, har uttrykt sitt samarbeid med Paul McCartneys team gjennom årene og hvordan de har diskutert skjebnen til basen.


"Paul sa til meg: 'Kan du ikke hjelpe meg med å finne basen siden du er fra Höfner?'. Det var spørsmålet som startet gnisten for den store jakten," sa Wass til Sunday Telegraph. Han understreker at denne bassgitaren kan sammenlignes med verdien av kunstverk av storheter som Van Gogh eller Picasso.

"Paul ville blitt så glad og overlykkelig hvis han fikk gitaren tilbake," legger han til.

ANNONCE