Nyhet

SAKSØKT NOEN TIMER FØR: Lizzo mottar humanitær pris

Listen over personer som anklager popfenomenet for å skape et usunt arbeidsmiljø vokser igjen

«Jeg trengte virkelig dette», sa Lizzo da hun mottok Quincy Jones Humanitarian Award fra organisasjonen Black Music Action Coalition i går kveld.

Lizzo har den siste tiden blitt hovedperson i en rekke rettssaker, der tidligere ansatte anklager den 35 år gamle sangeren for å skape et usunt arbeidsmiljø med saker om blant annet body shaming og grenseoverskridende oppførsel.

På prisutdelingen brukte Lizzo taletiden sin til å si at hun vil fortsette å være en stemme som kjemper for de marginaliserte gruppene


«Det er lett å gjøre det rette når alle ser på deg. Det er hva du gjør i de øyeblikkene når ingen ser på som definerer hvem du er. Og jeg har tenkt å fortsette å kaste lys over de menneskene som hjelper andre mennesker, fordi de fortjener det. Jeg vil fortsette å forsterke stemmene til marginaliserte mennesker fordi jeg har en mikrofon og vet hvordan jeg skal bruke den, sa Lizzo, ifølge Rolling Stone.

Lizzos tale ble imidlertid overskygget av et annet søksmål, som rammet bare timer før kveldens prisutdeling.

Det nye søksmålet kommer fra klesdesigner Asra Daniels, som designet dansernes klær til Lizzos 2023-turné. Påstandene inkluderer tilfeller av seksuell trakassering, diskriminering av funksjonshemninger, urettmessig oppsigelse, overgrep og mer.


Lizzos talsmann Stefan Friedman sa til Rolling Stone i forkant av prisutdelingen at sangerens fokus er på hennes prestasjoner i stedet for anklagene:

«Da Lizzo mottar en humanitær pris i kveld fra Black Music Action Coalition for det utrolige veldedige arbeidet hun har gjort for å løfte alle mennesker, prøver en ambulansejeger av en advokat å svekke denne æren ved å rekruttere noen til å sende inn et falskt, absurd publisitetsstunt, selv om denne personen – wait for it – aldri har møtt eller snakket med Lizzo,» konkluderte Friedman:

«Vi ønsker å gi dette akkurat den oppmerksomheten det fortjener. Ingen".


I kjølvannet av de første påstandene i august, svarte Lizzo i et Instagram-innlegg, og benektet påstandene, og kalte dem «like utrolige som de høres ut og for opprørende til å stå uimotsagt».

 

ANNONCE