Nyhet

Lorde åpner opp om nedgang og sopptur i et ærlig brev til fansen

Den 26 år gamle sangeren er ikke redd for å slippe fansen inn bak fasaden

"Jeg lovet meg selv at jeg aldri ville være en av de menneskene i søkelyset som smilte hvis det ikke var ekte."

Det står det i et nyhetsbrev som den newzealandske sangeren Lorde har sendt til fansen. Lorde var bare 16 år gammel da hun stormet inn på den internasjonale musikkscenen med hitsingelen «Royals». Siden den gang har det blitt til tre studioalbum – senest albumet Solar Power fra 2021, som på mange måter brøt med de tidligere platenes mørke univers til fordel for en mer omfavnende og varm lyd.

Men mens Lorde så ut til å ha sluppet solskinnet inn i albumet hennes, avslører hun nå for fansen at hun for tiden lever med et knust hjerte:


«Jeg lever med hjertesorg igjen. Det er annerledes, men det samme. Jeg har vondt hele tiden, jeg glemmer hvorfor, bare for å huske hvorfor igjen. Jeg prøver ikke å gjemme meg for smerten, jeg forstår nå at smerte ikke er noe å gjemme seg for, at det faktisk er stor skjønnhet i å bevege seg med den. Men noen ganger er jeg lei av å være med meg selv», sier Lorde i brevet.

Lorde fortsetter med å fortelle hvordan hun også fysisk opplever at kroppen hennes jobber mot henne og beskriver det som en betennelsestilstand:

«Den (kroppen red.) prøver å fortelle meg noe, og jeg prøver å støtte den i det, men ingenting ser ut til å hjelpe, og det frustrerer meg,» sier hun og fortsetter:«Jeg innså tidligere i år at det er vanskelig for meg å lytte til kroppen min. Det er noe jeg egentlig aldri har lært å gjøre. Jeg har prøvd å lære det i år, men det har faktisk vært vanskelig, ganske konfronterende, gjort meg fullstendig klar over alle gangene jeg ignorerte det eller ikke ga det det det trengte.»

I brevet snakker Lorde også åpenhjertig om hvordan hun har tatt hallusinatoriske sopp som hjalp henne å forstå «hva kroppen min hadde vært gjennom i tide til nå, hva den trengte, hvor Gud var og hvor Gud ikke var.» husker hun.

«Jeg kjente i mine bein hvor destabiliserende det er å forlate hjemmet sitt og starte et nytt liv, slik jeg har gjort. Jeg så også at kroppen min er helt fantastisk og å hate den er like meningsløst som å hate et tre; at jeg virkelig elsker å gjøre jobben min og at livet mitt er som et vakkert billedvev – hver tomme av det er verdifullt og meningsfullt.


Men selv om Lorde ikke har hatt det lett i det siste, avslutter hun brevet med å forsikre fansen om at de ikke trenger å bekymre seg, og at hun har det bra:

«Ikke bry deg om meg. Jeg ler fortsatt hver dag, alt beveger seg fortsatt, selv når det går sakte. Jeg har akseptert oppdraget – jeg har et indre å helbrede.»

 


ANNONCE