Nyhet

Brian May kritisk til AI i musikkbransjen

"Jeg synes det er utrolig skummelt"

I et nylig intervju med "Guitar Player" deler Queens-gitarist Brian May sine syn på bruken av kunstig intelligens som et verktøy for å lage musikk.

Han mener det er en risiko for at det kan endre musikkbransjen til det verre.

– Mitt store problem med det nå gjelder det kunstneriske området. Jeg tror landskapet vil være helt annerledes på denne tiden neste år. Vi vil ikke vite hva som er opp eller ned. Vi vil ikke vite hva som ble skapt av AI og hva som ble skapt av mennesker," sa May til Guitar Player, og fortsatte:


– Alt blir veldig uskarpt og forvirrende, og jeg tror vi vil se tilbake på 2023 som det siste året da mennesker dominerte musikkscenen. Jeg tror virkelig det kan bli så alvorlig og det fyller meg ikke med glede. Det gjør meg engstelig og jeg forbereder meg på å være trist over det.

Til tross for hans syn på AI i musikkindustrien, sier May at han støtter utviklingen av den innen problemløsning, forutsatt at den ikke brukes til å «skape ondskap».

– Potensialet AI har til å skape ondskap er ekstremt stort, ikke bare innen musikk, fordi ingen dør på grunn av det, men folk kan dø hvis AI blir en del av politikk og verdensherredømme over forskjellige land. Jeg synes det er utrolig skummelt. Det er mye mer omfattende enn noen kunne ha forutsett, eller i hvert fall mer enn jeg kunne forutsett, sier May i intervjuet.


 

ANNONCE