Nyhet

Missy Elliott historisk – første kvinnelige rapper innlemmet i Rock Hall of Fame

Missy Elliott ble den første kvinnelige rapperen som ble innlemmet i Rock Hall of Fame og feiret med en forestilling som viste frem hennes innflytelse som en av hiphopens mest innflytelsesrike artister.

På introduksjonsseremonien til Rock And Roll Hall of Fame fredag ​​kveld var det Queen Latifah som introduserte Missy Elliott - og understreket at et historisk øyeblikk var i ferd med å lages. Elliott ble den første kvinnelige rapperen som ble innlemmet i Hall of Fame og feiret med en forestilling som viste frem hennes innflytelse som en av hiphopens mest innflytelsesrike artister, rapporterer Pitchfork.

Dronning Latifah berømmet Elliott som en multi-talentfull artist og bemerket at hun er en av de beste produsentene noensinne. Latifah bemerket også at Elliott har skrevet hits for stjerner som Beyoncé, Janet Jackson og Aaliyah. Hun fremhevet det viktige samarbeidet mellom Elliott og produsenten Timbaland og deres innvirkning på musikk og popkultur, spesielt med albumet Supa Dupa Fly.

Latifah beskrev hvordan Missy Elliott og Timbaland åpnet døren til nye muligheter innen musikk, og endret alt fra beats til tekstskriving. Hun la også vekt på Elliotts bidrag til kvinners suksess innen hiphop og arven etter feminisme i kunsten hennes.


"Missy har aldri vært redd for å snakke om misoppfatninger, stereotypier eller kvinnehat som har blitt plassert - og barrierene som har blitt satt i veien for kvinner," sa Latifah og fortsatte:

"Hun har vært en leder i å presse ned disse barrierene. Men Missys budskap er virkelig for alle, og det budskapet er: "Det er mulig å gjøre hva som helst og være god på det."


 

Etter Latifahs tale fremførte Elliott flere av hennes største hits, inkludert "Get Ur Freak On", "The Rain (Supa Dupa Fly)", "Work It", "Pass That Dutch" og "Lose Control". Hun engasjerte publikum og demonstrerte sin innflytelse på musikk og popkultur gjennom tiårene.


 

ANNONCE