Nyhet

Édith Piafs stemme er gjenskapt med AI i biografisk film

Den franske stjernesangerinnen Édith Piaf døde i Grasse i 1963. Nå, 60 år senere, annonserer Warner Music Group at de i samarbeid med Piafs arvinger vil gi ut en 90 minutter lang biografisk film om sangerens liv.

Listen to article

00:00 /

Filmen Édith vil også bli portrettert ved hjelp av en AI-generert fortelling som vil imitere hvordan Piaf selv hørtes ut.

"Animasjon vil gi et moderne inntrykk av historien hennes, mens arkivopptak sammen med scene- og TV-opptredener, privat materiale og intervjuer vil gi seerne et autentisk syn på nøkkeløyeblikk i Piafs liv," sa Warner Music i en uttalelse, ifølge Variety.

Warner sier også at de trente AI ved hjelp av hundrevis av stemmeklipp og bilder fra sangeren, noen av dem er opptil 80 år gamle.


Ifølge Variety sier Catherine Glavas og Christie Laume, bobestyrere av Piafs eiendom, blant annet:

– Det har vært en spesiell og emosjonell opplevelse å høre Édiths stemme igjen. Teknologien har fått det til å føles som om vi var tilbake i samme rom som henne. Animasjonen er vakker, og gjennom denne filmen vil vi kunne vise den virkelige siden av Edith – hennes muntre personlighet, hennes humor og hennes standhaftige ånd.

Édith har foreløpig ingen bekreftet utgivelsesdato, men sies å være i sluttfasen av produksjonen.


ANNONCE