Nyhet

MEDITATIV MUSIKK: Lou Reeds siste soloalbum blir gitt ut på vinyl

Instrumentalalbumet 'Hudson River Wind Meditations' ble opprinnelig utgitt i 2007.

I oktober '23 var det nøyaktig ti år siden vi mistet den amerikanske rockelegenden Lou Reed. Heldigvis har vi hatt flere spennende posthume utgivelser siden den gang – fra et stort sett med 1989-albumet New York til et par album med tidlige demoer til en fin bok om Reeds mangeårige engasjement i tai chi.

Nå er det flere gode nyheter for fans av den avdøde legenden. Reeds enke Laurie Anderson har annonsert den kommende vinylutgivelsen av Hudson River Wind Meditations fra 2007 – de facto Reeds siste album under hans eget navn.

Hans aller siste albumutgivelse var Lulu fra 2011, spilt inn og utgitt med Metallica. I kjølvannet av albumet dro Reed på en aller siste turné, som også brakte ham forbi Falconer Hall i juni 2012. Mellom Hudson River Wind Meditations og Lulu ga Reed også ut albumet The Creation of the Universe med Lou Reeds Metal Machine Trio.


"Jeg komponerte opprinnelig musikken (...) som bakgrunnsmusikk til livet mitt, for å erstatte kakofonien i hverdagen med nye, ordnede lyder av uforutsigbar karakter," skrev Reed i sine liner-notater til originalversjonen av Hudson River Wind Meditasjoner.

Reed brukte musikken som et akkompagnement til sine daglige yoga- og tai chi-øvelser, før han valgte å lage et album med sin mangeårige venn og samarbeidspartner Hal Wilner fra instrumentalkomposisjonene.

Hudson River Wind Meditations slippes på vinyl på Light in the Attic Records 12. januar.


ANNONCE