Nyhet

GAFFA Anbefaler - Uke 47-48

INDIE INDIE INDIE INDIE! FOR ALLE PENGA!

Falling - Joe's Truely

Nykommer på Braveheart Records, Joe's Truely (Jonathan Krabbe), debuterte forrige uke med sin første singel; "Falling". Den to meter høye mannen som ellers gjør gnarly triks på sparkesykkel har i lenger tid sittet og tuklet gitaren på gutterommet, hvor et følsomt hjerte og genuin musikkglede har lagt til rette for inderlig singer/songwriting. sammen med Marius Elfstedt AKA Whose Rules på produksjonssiden, og fra samarbeidet kan man høste prima indie-musikk med spor av Sufjan StevensDijon, Kevin Abstract, Alvvays og en smule Veronica Maggio. Den første utgivelsen av Joe's Trulys musikk markerer starten på nok en vakker seier for den norske indiescenen. "Falling" byr på sensitive vokaler, akustiske gitarer og forløsende produksjon full av særpregende jazzing. Gleder meg til å høre mer! Mye mer!


Joavdan - Lávre 

"Joiken kom til meg i 2019 da jeg befant meg på en reise i Australia. Jeg kommer aldri til å glemme følelsen av hvordan urfolket der, altså aboriginerne, på mange måter stod i skyggen av majoritetssamfunnets kollektive bevissthet." Med én fot godt plantet i den samiske musikktradisjonen, og med den andre i et nytenkende og utforskende indie-uttrykk, er Lávre et friskt pust på den norske musikk-scenen. Singelen «Joavdan» føyer seg inn under sjangeren «samisk indie» og låta er søkende og melankolsk, samtidig som det ligger mye kraft og styrke under.


Bigger Man - Anna Lille

Herlig akustisk indie-pop! Sveiper du gjennom spillelistene til nittenåringen Anna Lille finner du trolig idoler som Taylor Swift, Lizzie McAlpine og Phoebe Bridgers. Med stemme av gull og produksjon av selveste Hans Olav Settem (Beharie, Ea Othilde, Jouska, Siv Jakobsen). Denne må du høre!


Couch Surfer - Looser

Presseskrivet til Oslobandet Looser sier følgende: "Låta «Couch Surfer» henter inspirasjon fra både jazz, shoegaze og doom rock i et bråkete sammensurium som gjør det umulig å ikke bevege seg til de vekselsvis lette og tunge gitartonene, den riffete bassen og de funkye trommebeatsene." - Joa! Hører elementer av sjangerne de hinter til - alt pakket inn i Lydvegg-rock med surfe-elementer. Tar meg selv i å få assisasjoner til 2003-filmen "Lost in Translation" - og innser at det er pga. den ene my bloody valentine låta. Langt ifra dum assosiasjon. 


 

 

 


 

ANNONCE