Nyhet

HAN GJØR DET IGJEN: Ed Sheeran kunngjør nytt album - en hyllest til høsten og vennene hans

Nok et overraskelsesalbum fra Ed Sheeran. Det andre så langt i 2023.

Tilbake i mars kom det litt overraskende da Ed Sheeran – uten ytterligere forvarsel – annonserte en ny albumutgivelse i begynnelsen av mai. Nemlig albumet Subtract, som i likhet med det femte albumet kom etter en pause på halvannet år.

Og nå er det igjen gode – og overraskende – nyheter. Ed Sheeran kunngjør albumet Autumn Variations, som allerede slippes om en måned, nærmere bestemt 29. september.

Albumet er en slags hyllest til høsten- med følelsene og situasjonene som oppstår for Ed Sheeran selv, men også vennene hans, etter at sommerens varme og lys blekner mot slutten.


«I fjor høst opplevde jeg at vennene mine og jeg gikk gjennom så mange endringer i livet. Etter sommerens varme har alt enten roet seg, falt fra hverandre, tilspisset seg eller implodert», sier Ed Sheeran i en pressemelding.

"Da jeg gikk gjennom en vanskelig tid i begynnelsen av fjoråret, hjalp det å skrive sanger for å kanalisere følelsene mine og få fred med det som foregikk på innsiden. Samtidig la merke til at vennene mine gikk gjennom mange forskjellige type situasjoner. Dermed skrev jeg sanger– noen fra deres perspektiver, noen fra mine egne – for å fange hvordan de og jeg så verden på den tiden. Det var høydepunkter av kjærlighet og nye vennskap, men også nedturer fulle av hjertesorg, depresjon, ensomhet og forvirring. ", sier Ed.

Albumet er også inspirert av komponisten Edward Elgar, som komponerte verket Enigma Variations, der hver av de 14 komposisjonene var omtrent 14 forskjellige av vennene hans. Ed Sheeran forteller også til pressemeldingen at albumet igjen er spilt inn i selskap med The National-medlem Aaron Dessner, det samme er Substract. "Da jeg spilte inn Subtract med Aaron Dessner, klikket vi umiddelbart. Vi skrev og spilte inn uten pause, og dette albumet (det kommende albumet, Autumn Variations, red.) ble født ut av det partnerskapet. Jeg føler at han virkelig har fanget følelsen av høsten så fantastisk presist i lydbildet, og jeg håper alle vil elske det like mye som meg."


Autumn Variations slippes 29. september 2023 via Gingerbread Man Records.

Autumn Variations tracklist:

1. Magical
2. England
3. Amazing
4. Plastic Bag
5. Blue
6. American Town
7. That’s On Me
8. Page
9. Midnight
10. Spring
11. Punchline
12. When Will I Be Alright
13. The Day I Was Born
14. Head > Heels


 

ANNONCE