Nyhet

Er dette Skandinavias neste store festival for rap og rnb?

Denne helgen går ferske Ruller Hardt av stabelen i Bergen og forsøker å rulle litt hardere enn i fjor

Det høres kanskje ut som et russekonsept, men det er det altså ikke. 30. september og 1. oktober 2022 går Ruller Hardt av stabelen på USF Verftet i Bergen for andre gang, med et mål om å bli Skandinavias største bransjefest for rap og rnb. I regi av Full Effekts Girson Dias, i samarbeid med blant annet YLTV, vil 17 artister fra hele Skandinavia bli å se på tre scener over to dager. 

Stjernebooking

På scenen vil to av GAFFAs favoritter fra by:Larm, Tyr og Jonas Benyoub, bli å se. «Det er sjelden vare å se en rapper fremføre hvert ord så glatt og presist», skrev vår anmelder om Tyr den gang. Rapperen, tidligere kjent som Wonder the boy, har såvidt en håndfull låter ute – så det er bare å ta til seg alt man kan få live. Benyoub har litt flere låter å vise til, men som vinneren av Årets stjerneskudd under by:Larm, er han en som bare blir bedre og bedre. 

Fra andre siden av Atlanteren kommer det Brooklyn-baserte duoen Girll Codee. ShaaBiggaa og Hiii Siddity leverer, om vi kan våge oss til å si det, ekte rap fra østkysten. De leverer jevnlig freestyle som nikker mot New York-legender som The Lox and Mobb Deep, og sceneshow med et høyt energinivå. Duoen slapp debut-EPen tidligere i sommer, giggen i Bergen blir deres første internasjonalt. 

L1na & Jelassi fra Sverige slapp nylig den lekne «ALLVARLIGT + D KLART DOM HATAR OSS», der artistene respektivt disker opp hver sin låt over samme sample. Ryktet forteller at det det ble slik ved en tilfeldighet. Nesten samtidig hadde de to spilt inn hver sin låt, i hvert sitt studio, før de oppdaget likheten. Det er ubestridelig hvor samstemte de er, noe som har ført til at de har gjestet hverandres konserter og spilt sammen flere ganger – nå også på Verftet. 

En av festivalens absolutte stjernebookinger er Branco, som kanskje er en av Danmarks største rappere for øyeblikket – og han har en stemme som holder mål. Kjent fra monsterhits som «McQueen» og med feature på «Samma gamla vanliga», sammen med hele Bergens (Norges?) Kamelen – som han også har låten «Money moves» med. Tror du det kanskje blir en gjest på scenen? Det er lov å spekulere. 

Se hele festivalens line-up her:

Fredag:
Oscar Blesson
Gæste Gutter
LUCIIA (SE)
The Phronetic (US)
Lille Pablo
Hoodlum (US)
ICEKIID (DK)
Girll Codee (US)

Lørdag:
TYR
HILLARI
L1na & Jelassi (SE)
Rambow
Trey & Zay (DK)
Kars & Angelo
Branco (DK)
Jonas Benyoub

Bransjeprat

Den mer bransjete delen av festivalen byr på samtale med stjerneprodusent Payday, som har jobbet med blant annet Megan Thee Stallion og Bad Bunny. Hvordan startet han å produsere for Lars Vaular og Store P i deres mer ydmyke dager, og ente opp på toppen av Billboard? Det blir også paneler om rap på radio, i mediene og hvordan norsk rap sendes ut på internasjonale markeder, med suksess, for å nevne noen tema. 

 

ANNONCE