Nyhet

Bono legger seg langflat

U2-frontmannen innrømmer at det famøse samarbeidet med Apple var en dårlig idé.

U2 er et navn man ikke kommer utenom i nyere musikkhistorie. De er både elsket og hatet, men hatet skyldes kanskje mest frontmannen Bono. Som NRK nylig nøye undersøkte i en artikkel, er han en av rockens mest utskjelte menn

Det finnes det mange grunner til. En av dem er sannsynligvis stuntet Bono og U2 gjorde i 2014, da de samarbeidet med Apple om å legge albumet Songs of Innoncene inn på hele verdens iPoder. 

I dag innrømmer Bono at det var litt i overkant. Han angrer, kommer det frem i hans nye biografi, 40 Songs, One Story

Tannken var god, men
Albumet Songs of Innocence ble gitt ut gratis, men var automatisk å finne i alle iPoders musikkbibliotek. Bono forklarer at idéen kun var godhjertet og handlet om at han ville gi det bort som en gave, ikke bare til U2-fansen, men til absolutt alle.


I dag forstår han imidlertid kritikken. 

– Den 9. september 2014 satte vi ikke bare vår melkekartong på døren til folk, men i kjøleskapet til ethvert hus i byen. I noen tilfeller helte vi det på det gode folkes cornflakes. Og mange liker å helle deres egen melk. Andre er laktoseintolerante. 

Videre legger han seg langflat:


– Jeg tar det fulle ansvaret. Ikke Guy O, ikke Edge, ikke Adam, Larry eller Tim Cook og Eddy Cue. Jeg trodde hvis vi bare kunne få musikken innen rekkevidde for folk, så ville de ta imot. Slik var det ikke. Som en fyr på sosiale medier sa det: 'Våknet denne morgenen og fant Bono på kjøkkenet mitt, drikkende på kaffe, med klærne mine og leste avisen min'. Eller som en annen: 'Det gratis U2-albumet er overpriset'. Mea culpa. 

Han skriver at han etterhvert skjønte han ikke bare var en julenisse som gjorde det «The Clash ville gjort», men istedet hadde tråkket inn i en stor og seriøs diskusjon om storteknologiens plass i livene til folk. 


ANNONCE