Nyhet

Punklegendens låt fjernes fra strømmetjenester

I årevis har Patti Smith forsvart den kontroversielle låten, nå fjernes den fra strømmetjenester i stillhet.

I flere tiår har den amerikanske punkrocklegenden Patti Smith beriket den internasjonale musikkscenen med sin låtkatalog, bestående av en rekke plater som Horses, Banga og Easter.

Men karrieren er ikke en uten kontroverser. Sistnevnte utgivelse ble gitt ut i samarbeid med bandet Patti Smith Group tilbake i 1978 og inneholder hits som «Because The Night», «Ghost Dance» og den kontroversielle låten, og tittelen, «Rock n Roll N****r».

En tittel som har gjort at sporet nå er fjernet fra en rekke strømmetjenester – inkludert Spotify, Apple Music og Tidal. Det skriver Rolling Stone.


Det er fortsatt uklart om låten er fjernet for godt fra de ulike strømmetjenestene og hva som er bakgrunnen for avgjørelsen. Verken Patti Smith eller medlemmer av bandet hennes har kommentert saken.

I årevis har Patti Smith forsvart bruken av n-ordet med at hun ønsket å ta tilbake og redefinere begrepet for kunstnere og mennesker i utkanten av samfunnet.

Sangen var et fast innslag på Smiths konserter i lang tid. Låten har ikke blitt fremført av Smith siden 2019.


Nine Inch Nails-frontmann Trent Reznor inkluderte en remiks av Smiths sang på lydsporet til Natural Born Killers, som han produserte, i 1994. Et år senere spilte Marilyn Manson inn sin versjon sporet på EP-en, Smells Like Children. Mansons innspilling av låten er fortsatt på strømmetjenester, i tillegg til versjoner av Esham, Oxydants og andre; en video av Courtney Loves liveopptreden av sangen er fortsatt på YouTube, i likhet med ikke-offisielle versjoner av Smiths studioinnspilling.

ANNONCE