Nyhet

VIDEO: Se Sting tolke klassikeren «Russians» til støtte for Ukraina

GAFFA.no - alt om musikk!

«Jeg har sjeldent sunget denne sangen siden den ble skrevet fordi jeg aldri trodde den skulle bli relevant igjen.» 

Sting har sluppet en video der han tolker sin egen klassiker «Russians» fra 1985 og ber folk støtte ofrene for Russlands invasjon av Ukraina. Se videoen nedenfor.

Sangen med refrenget «I hope the Russians love their children too» handler om den kalde krigen og våpenkappløpet mellom USA og Sovjetunionen på 80-tallet, men har fått ny og tragisk aktualitet med den pågående krigen.


Låten kommer fra Stings første soloalbum The Dream of the Blue Turtles og er basert på en melodi av den russiske komponisten Sergei Prokofiev.

I videoen sier Sting:

«Jeg har bare sjelden sunget denne sangen på de mange årene siden den ble skrevet fordi jeg aldri trodde den skulle bli aktuell igjen. Men i lyset av en manns blodige og smertelig feilforståtte beslutning om å invadere en fredelig, ikke-truende nabo, er sangen, nok en gang, en bønn for vår felles humanisme.» 


«Til de modige ukrainerne som kjemper mot dette brutale tyranniet og også de mange russerne som protesterer mot denne vanæret, til tross for trusler om arrestasjoner og fengsling - vi, alle sammen, elsker barna våre. Stopp krigen.»

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by STING (@theofficialsting)


ANNONCE