Nyhet

Eagles of Death Metal i rettsalen: – Du kan ikke drepe rock 'n' roll

Bandet vitner om Paris-angrepet.

Frontmannen og gitaristen i det amerikanske rockebandet Eagles Of Death Metal fortalte for en rett i Paris i går hvordan de i forvirring og gru fra scenen så terrorister åpne ild mot publikum på sin utsolgte konsert på klubben Bataclan i 2015, skriver The Guardian.

Jesse Hughes, bandets sanger, og Eden Galindo, bandets gitarist, har begge sagt at angrepet, som tok livet av 90 mennesker, har forandret livene deres for alltid. I retten sa Hughes også at han hadde tilgitt IS-tilhengere.

– Jeg er kristen og alle kan gå tapt, sa han under rettssaken og håpet at terroristene skulle finne Guds fred.


Hughes skjønte umiddelbart at det var skudd da han hørte skuddlydene midt under konserten og så tre væpnede menn med selvmordsvester.

– Fordi jeg kommer fra et ørkensamfunn i California, kjenner jeg igjen lyden av skudd, sa han.

Mens andre medlemmer av bandet begynte å lure på hva som foregikk, sa Hughes at han visste at døden var nært forestående.


– Nesten 90 av vennene mine ble myrdet foran oss, sa han og refererte til fansen som ble drept.

Galindo fortalte at det hadde vært en fantastisk konsert der alle danset og at han først ikke forsto at det var lyden av skudd, men trodde at det var lydanlegget som var i trøbbel.

Under rettssaken sa Hughes at han over seks år etter angrepet fortsatt ser på publikum på en annen måte, og at han er ivrig etter å vitne på grunn av de nedgravde følelsene som kan komme til overflaten igjen.


– Ondskapen vant ikke... Du kan ikke drepe rock'n'roll, sa han.

Hughes og Galindo var i Paris da de vitnet mot Salah Abdeslam, som antas å være det siste overlevende medlemmet av ekstremistcellen som angrep klubben.

ANNONCE