Nyhet

Dette er en av de dyreste låtene å bruke i en film

GAFFA.no – alt om musikk!

AC/DC-sangen «Thunderstruck» har fått ny oppmerksomhet i en video fra TikTok-brukeren Daniel Wall, som beskriver den som den dyreste sangen å bruke i en film.

- Husk at synkroniseringsgebyrer (sync fees) ofte er et sted mellom $15 000 og $60 000. Så hva koster det å inkludere denne sangen i en film? En halv million dollar!, sier Daniel i klippet og fortsetter:

– Denne prisen ble betalt for snart 22 år siden, så den er definitivt mye, mye høyere nå.


@danielswall Reply to @macsceneishere What Is The Most Expensive Song to Put in a Movie? #singer #songwriter #band #movie #moviesong #sync #money #deadpool #battleship #thor #thorragnarok #acdc #band #thunderstruck #acdcthunderstruck #expensive #inflation @AC/DC #learnsomethingnew ♬ Thunderstruck - AC/DC

Faktisk betalte teamet bak filmen Varsity Blues 500 000 dollar for «Thunderstruck», og Thomas Golubic, som la musikken til filmen, sa i et intervju med Variety fra 2014 at han «ble helt forskrekket da han hørte tallene».


— Vi brukte mye tid på å finne på alternativer som vi syntes var gode, men det var ikke noe budsjett på det og de hadde pengene så de betalte, sier Thomas i intervjuet.

Låten er med i blant annet DeadpoolBattleshipThor: RagnarokIron Man 2 og The Longest Yard.

AC/DC slapp sitt siste album Power Up i 2020, med Brian Johnson, Phil Rudd og Cliff Williams.


ANNONCE